Середа, 04 серпня 2021 11:49

До початку вересня Полтава отримає усі 40 нових тролейбусів «Богдан»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, це машини «Богдан» Т70117, придбані за кредитні кошти ЄБРР, котрі замінять старі тролейбуси ЮМЗ.

Перші 10 тролейбусів «Богдан» Т70117, придбані за кредитні кошти ЄБРР, прибули до Полтави минулого літа. До кінця 2020 року прибуло ще 10 тролейбусів. Ще 10 тролейбусів із Луцька до Полтави доставили цього літа.

Таким чином, сьогодні на маршрутах Полтави ходить 30 нових тролейбусів. Враховуючи, що на лінію виходить в день 54-56 тролейбусів, вже більша частина машин — це нові тролейбуси.

Планувалося, що решта тролейбусів прийде у Полтаві до 1 серпня, але строки знову перенеслися і тепер місто очікує на останню партію машин до кінця літа.

Нові тролейбуси менше використовують електроенергії й вони економні. Поряд з тим 15 старих ЮМЗ залишаться на лінії. Згідно із інвестиційним планом, цього року потрібно списати 23 старі машини.

У грудні 2019 року КП «Полтаваелектроавтотранс» підписало контракт з «Богдан Моторс» на поставку 40 низькопідлогових тролейбусів за 8 мільйонів євро кредитних коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ще 2 млн євро кредиту виділять на реконструкцію 3-х тягових підстанцій. На ці роботи проведуть окремий тендер після завершення поставки тролейбусів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: