П'ятниця, 05 лютого 2021 09:18

Кропивницький закупить 20 нових автобусів та тролейбусів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у Кропивницькому затвердили Програму розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку на 2021 – 2023 роки.

Зокрема, йдеться про придбання 10 нових автобусів середньої пасажиромісткості на умовах фінансового лізингу та 10 нових тролейбусів з автономним ходом.

Також планують придбати дві підстанції для підзарядки тролейбусів з автономним ходом та їх приєднання до електричних мереж ПрАТ «Кіровоградобленерго».

Бюджет програми – 131 мільйон 800 тисяч гривень.

У програмі також прописано впровадження диспетчеризації управління та моніторингу міського пасажирського транспорту за допомогою GPS-навігаційного обладнання.

«За статистичними даними, станом на 1 липня 2020 року чисельність населення міста складає 228,9 тис. осіб, для задоволення потреб якого в пасажирських перевезеннях створена мережа міських маршрутів, яка сформована з 48 автобусних та восьми тролейбусних маршрутів. На вказаних маршрутах транспортні засоби працюють у звичайному режимі руху та режимі маршрутного таксі і здійснюють перевезення пільгових категорій пасажирів.

Щоденний обсяг перевезень автомобільним транспортом загального користування у м. Кропивницькому становить 202 тис. пасажирів.

Для обслуговування автобусної маршрутної мережі використовуються в середньому 370 автобусів: 20 – великої місткості, 27 – середньої місткості та 323 мікроавтобуси.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, майже 87% рухомого складу – це автобуси, які розраховані на перевезення не більше 18 пасажирів, що експлуатуються більше ніж 10 років», – йдеться у програмі.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: