Неділя, 24 травня 2020 19:10

Solaris представив електричний автобус незвичного розміру

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинка орієнтована в першу чергу на ринки Скандинавії.

У січні цього року Solaris оголосив про розширення модельного ряду своєї 15-метрової моделі автобуса з низьким входом Urbino 15, доповнивши її електричним варіантом Urbino 15 LE, розрахованим в першу чергу на скандинавський ринок. Тепер стало відомо, що 15-метровий Urbino 15 буде поставлятися тільки з електричним приводом і пропонується як класичний міський, так і міжміський автобус.

На більшості європейських ринків існує попит на 2-вісні 12-метрові автобуси або навіть більш короткі моделі в 9-метровому виконанні. Якщо потрібні більші автобуси з більшою пасажиромісткістю, європейські оператори частіше вибирають 18-метрові зчленовані автобуси. ІНша ситуація в Скандинавії, де дуже затребувані 15-метрові тривісні автобуси без зчленування. За словами Solaris, попит там настільки високий, що польський виробник пропонує 15-метровий автобус.

Новий міський Urbino 15 LE матиме до 55 посадочних пасажирських місць, кількість стоячих поки не відома. Оператори громадського транспорту можуть вибрати між двома і трьома дверима в конфігурації 2-2-0 або 2-2-1.

В якості акумуляторів буде використовуватися покоління високоенергічних батарей Solaris High Energy+, яке Solaris представив в 2019 році. З новими комірками модуль може зберігати 79 кВт-г, замість попередніх 50 кВт-г. У перших передсерійних транспортних засобах Urbino 15 LE будуть встановлені шість акумуляторних блоків потужністю понад 470 кВт-г, з яких два розташовані на даху і чотири в задній частині електробуса.
Батареї зможуть поповнюватися енергією за допомогою штекерного з'єднання або за допомогою пантографа. При цьому будуть доступні пантографи, встановлені як на даху, так і ті, які опускаються на дах автобуса. Тривісний електробус буде оснащений електричним центральним двигуном з рідинним охолодженням CeTrax від ZF з вихідною потужністю 300 кВт.

Незважаючи на розробку для скандинавського регіону через попит там, Solaris запропонує електричний Urbino 15 LE і в інших європейських країнах. «Він буде доступний всім операторам, які шукають низькобюджетні, тривісні автобуси для міського та міжміського транспорту», ​​- сказав Петрос Спінаріс, заступник голови правління і генеральний директор Solaris.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: