Четвер, 05 грудня 2019 15:00

В Луцьку проектують новий електробус

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, в 2020 р. «Автоскладальний завод №1» (Луцьк) автомобільної компанії «Богдан Моторс» планує спроектувати і виготовити новий електробус.

Про це розповів прес-секретар корпорації «Богдан» Сергій Красуля – передає interfax.com.ua

«У наступному році завод планує спроектувати і виготовити новий електробус, якому не буде аналогів на ринку. Стратегія розвитку підприємства на 2020 рік - нові проекти і виробництво техніки високої якості», - підкреслив Красуля.

Нагадаємо, як SpecMachinery.com.ua вже розповідав, в корпорації вважають, що виробництво електротранспорту є перспективною нішою для українських виробників, а потенційними ринками збуту не лише країни ЄС, але й внутрішній український ринок.

Наразі «Богдан» розробив найбільше моделей електротранспорту серед українських виробників. Першою моделлю став низькопідлоговий електроавтобус «Богдан А70100», розроблений у співробітництві з польськими компаніями Ursus та Enika. Усі складові, крім електричної частини, були виготовлені на виробництві ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс». Наразі електробус експлуатується в місті Люблін.

Серед розробок підприємства є також електрична вантажівка ERCV27, виготовлена на замовлення датської компанії Banke Electromotive. Це перший автомобіль такого класу, розроблений та виготовлений в Україні. В «Богдані» вважають, що виготовлення електричних вантажівок є дуже перспективним, оскільки в багатьох країнах Європи з 2025 року почне діяти заборона на в’їзд дизельних вантажівок.

Також «Богдан» співпрацює з французькою компанією Bluebus (Bollore Group), на замовлення якої вже виготовлено декілька кузовів для їхніх електричних автобусів. В майбутньому ймовірно ця співпраця продовжиться виготовленням електробусів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: