Вівторок, 13 серпня 2024 12:47

Миколаїв отримає 31 тролейбус із автономним ходом

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, внаслідок розриву угоди з постачальником тролейбусів фактично білоруського виробництва Миколаїв отримає за кредитом ЄБРР не 20, а 31 тролейбус з автономним ходом від акумуляторів.

Миколаївська обласна прокуратура спромоглася досягти розриву договору з підсанкційним білоруським підприємством на постачання 20 тролейбусів до Миколаєва на 167 млн грн.

«Суд закрив провадження у справі за позовом керівника Окружної прокуратури міста Миколаєва в інтересах держави в особі Миколаївської міськради та КП "Миколаївелектротранс" до ТОВ "БКМ-Україна" та ВАТ "Керуюча компанія холдингу Белкомунмаш" про розірвання договору на постачання 20 тролейбусів вартістю майже 167 млн грн, у зв’язку з добровільним розірванням угоди сторонами», - йдеться в повідомленні Офісу Генпрокурора.

Договір мав бути розірваний через те, що тролейбуси, які підлягали поставці, виготовлялись зі складових частин виробництва "Белкомунмаш", що знаходиться у республіці білорусь, до якого застосовано санкції.

Зважаючи на припинення торгівельних відносин з республікою білорусь, що підтримує країну-агресора, умови договору не виконувались із 2022 року.

Натомість, комунальне підприємство під гарантію Миколаївської міськради постійно сплачувало кредит ЄБРР за користування коштами, отриманими для фінансування спірного правочину.

«Розірвання договору та повернення ТОВ "БКМ-Україна" отриманого авансу дало можливість комунальному підприємству укласти новий правочин про придбання 31 нового тролейбуса українського виробництва, які відповідають міжнародним стандартам якості», - додали в відомстві.

При цьому українські тролейбуси мають запас автономного ходу 20 км, що є особливо актуальним в умовах напруженої ситуації з електропостачанням в обласному центрі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, перші такі тролейбуси виробництва компанії "Політехносервіс" на основі турецьких автобусних кузовів, вже працюють у Миколаєві.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: