Понеділок, 11 жовтня 2021 09:44

Volvo продемонструвала автономний гібридний асфальтовий коток

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія VolvoCE представила концептуальний автономний гібридний асфальтовий коток з одним барабаном

Компанія представила свій новітній концептуальний автономний гібридний однобарабанний асфальтовий коток CX01, призначений для роботи в складі невеликого автопарку: із дистанційним управлінням, або ж для повністю автономної роботи.

Концепція CX01 використовує один вібраційний барабан для ущільнення асфальту, який насправді є дві незалежними половинами (так званий розділений барабан), утримувані вертикально системою управління з самобалансування.

Машина може управлятися як дистанційно, так і повністю автономно. CX01 також оснащений дизельним двигуном і системою накопичення енергії, що робить його гнучким електричним гібридним рішенням, оскільки він може працювати в дизельному, гібридному або повністю електричному режимах.

Ця концептуальна машина є новітньою в сімействі прототипів машин платформи Concept Lab, де Volvo Group демонструє концепції, які виходять за рамки звичайного будівельного обладнання та відповідають майбутнім потребам клієнтів.

Концепція CX01 дає можливість докорінно переосмислити процес укладання і ущільнення дорожнього покриття для задоволення потреб клієнтів, покращуючи умови роботи оператора і підвищуючи продуктивність. Завдяки зміні конструкції самих ущільнювачів оператор усувається з машини, що підвищує його безпеку і знижує на нього вплив вібрації, шуму, пилу та ін.

Парк цих асфальтових віброущільнювачів, розгорнутих на більших роботах, може працювати разом і обмінюватися даними не тільки між кожним модулем CX, але і з іншим обладнанням на об'єкті.

Машини можуть обстежити робочий майданчик, повідомляти про стан покриття, за такими критеріями як щільність, температура і проходи, і визначати, коли і де потрібно ущільнювати.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, CX01 може бути узгоджений з існуючою системою Volvo Co-Pilot, так що вся робота може виконуватися віддалено через інтерфейс сенсорного екрану. Крім того, він використовує відстеження місця розташування по GPS, щоб відстежувати продуктивність праці.

Нагадаємо, що ексклюзивним дилером техніки VolvoCE в Україні, є компанія ETS Group

 

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: