Неділя, 09 липня 2023 11:00

Komatsu представила електричний 20-тонний екскаватор

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, електричний екскаватор Komatsu PC210LCE оснащений літій-іонною акумуляторною технологією Proterra.

Багато виробників важкої техніки випустили прототипи, серійні або концептуальні версії численних електричних, гібридно-електричних компактних машин, таких як міні-екскаватори, компактні колісні навантажувачі, міні-навантажувачі та компактні гусеничні навантажувачі.

На виставці ConExpo-Con/Agg 2023 компанія Komatsu уперше представила світ електричних машин. Були представлені прототипи та концептуальні електричні машини, включаючи міні-екскаватор PC30E, мікроекскаватор PC01E та повністю електричний прототип колісного навантажувача WA70 компанії.

Вперше представлений на виставці Bauma 2022 демонстраційний зразок компанії - електричний екскаватор середнього розміру PC210E. Очікується, що пілотну програму з підрядниками буде запущено в другій половині 2023 року для 20-тонного електричного екскаватора.

Цей екскаватор відрізняється інтегрованою літій-іонною батареєю Proterra, яка забезпечує чисту та екологічну роботу до восьми годин.

Лише кілька інших OEM-виробників оголосили про розробку машин із батарейним живленням такого розміру через проблеми з часом зарядки, продуктивністю, загальним часом роботи та ціною.

PC210E ідентичний своєму дизельному аналогу PC210LC-11 за продуктивністю і загальними характеристиками. Оператори можуть здійснити 30-хвилинну швидку зарядку під час обіду та збільшити запас ходу до 10 години.

Переносний зарядний пристрій Komatsu Generation 2 підключатиметься до основної електромережі на будмайданчику. Він має діапазон вхідної напруги від 400 до 1140 В та вихідну напругу від 300 до 900 В з універсальною зарядною вилкою CCS (AC/DC).

PC210E може швидко заряджатися за допомогою зарядного пристрою потужністю 150 кВт від нуля до 100% за три години. З опцією 300 кВт він заряджатиметься від нуля до 100% за 90 хвилин.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, PC210E може бути оснащений технологією Smart Construction Retrofit, яка дає операторам у польових умовах та менеджерам в офісі доступ до 2D- та 3D-проектів для підвищення продуктивності профілювання та загальної ефективності.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: