Четвер, 21 березня 2024 11:30

Японія передала Одещині техніку для меліорації

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у межах грантової допомоги, отримано 15 одиниць техніки: екскаватори, трактори, бульдозери.

Уряд Японії передав техніку водогосподарським організаціям Одеської області. Ця техніка допоможе відновити об’єкти державної меліоративної інфраструктури.

Наразі в Одеській області триває реконструкція трьох зрошувальних систем: Нагірнянської, Ташбунарської та Ізмаїльської. Реалізація проектів сприятиме збільшенню площі полива та відповідно, збільшенню обсягів урожаю наших аграріїв.

Раніше японські партнери визначили сім пріоритетних сфер, включаючи покращення гуманітарної ситуації та розвиток сільського господарства, і мають на меті підписати понад 20 документів про співпрацю, включаючи виділення 10 млрд ієн у створення системи дистанційної медицини.

Позаяк існує занепокоєння щодо нестачі води на сільськогосподарських угіддях через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС, японські стартапи в галузі біотехнологій розглядають можливість місцевого виробництва матеріалів із високим ступенем водопоглинання, які називаються полімерами, виготовленими з фруктових шкірок.

Близько 300 осіб мають взяти участь у японсько-українській конференції, включаючи урядовців обох країн, а також представників приватних компаній.

Уряд Японії зосередився на трьох напрямках: підтримці екстреного відновлення, економічному відновленні/промисловому розвитку та базовому покращенні навколишнього середовища.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Японія має намір допомогти розвитку галузей сільського господарства та тваринництва в Україні, та створенню продуктів з використанням біотехнологій.

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: