Понеділок, 25 липня 2022 09:59

ЗСУ отримали ретро-вантажівки MAN для транспортування гаубиць

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українські артилеристи отримали вантажівки MAN Kat німецького виробництва для транспортування причіпних гаубиць FH70.

Фотографії з вантажівками та гаубицями у Донецькій області оприлюднило турецьке видання Anadolu Agency.

MAN KAT – німецький великотоннажний вантажний автомобіль підвищеної прохідності, що випускався компанією MAN з 1976 по 1981 рік.

Початковий намір полягав у тому, щоб побудувати сімейство автомобілів, які могли б перевозити вантажі суворою місцевістю, не відстаючи при цьому від танків. Перша модель була 8×8; потім були варіанти 6×6 і 4×4.

Оригінальний дизайн KAT 1 еволюціонував у MAN SX. Декілька колишніх військових автомобілів MAN GL випущено на ринок уживаних автомобілів у Німеччині.

Нагадаємо, у травні на озброєння Збройних Сил України надійшли причіпні саморухомі гаубиці FH70 калібру 155-мм.

Гаубиці вже передані в бойові українські артилерійські підрозділи та працюють по російських окупантах.

Про те що Україна отримає від Італії гаубиці FH70, раніше повідомили місцеві засоби масової інформації з посиланням на власні джерела. Гармати увійшли до нового, 3-го за рахунком, пакету військової допомоги від цієї країни.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, FH70 – це саморухома гаубиця, яку з 1969 року розробляли Велика Британія та ФРН, а пізніше до числа розробників приєдналася Італія. Проєкт мав замінити американську 155-мм гаубицю M114. У 1976 році гаубиця була прийнята на озброєння.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: