Понеділок, 21 березня 2022 13:36

Україні передали унікальні пожежні автомобілі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Варшавський аеропорт імені Фредеріка Шопена передав львівським колегам три надпотужні пожежні автомобілі Сontinental Eagle Six.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Польщі Мартін Хорала на брифінгу, організованому просто на льотному полі.

Один із автомобілів має колісну формулу 4х4, а два інших – 6х6. Вони збудовані британською компанією Continental Contract development Ltd. з м. Вустер. Дані екземпляри випущені 1999 року.

Зовнішні панелі кабіни та надбудови машин виготовлені із полімерного матеріалу Plastisol. Автомобілі оснащені турбодизелем Detroit Diesel - 12-літровим агрегатом V8 потужністю 593 к. с., який працює у парі з автоматичною коробкою передач Allison.

«Орел» має запас води 14 000 л, резервуар для піноутворювача на 1440 л і ще бак на 250 кг порошку. Застосовується насос Godiva продуктивністю 5410 л/хв.

Машина обладнана двома лафетними стволами: на даху, марки Chubb – продуктивністю до 4540 л/хв або 2 кг порошку на секунду, та на передньому бампері, марки Akron Brass – 1140 л/хв. Багатотонний автомобіль розганяється від 0 до 80 км/год лише за 40 с.

Максимальна швидкість становить 120 км/год.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, аеропорт Варшави передав повністю укомплектовані та заправлені автомобілі. Машини будуть доставлені до України цими днями за допомогою автовозів за рахунок відправника. При цьому сам столичний аеропорт не залишиться без машин-вогнеборців.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: