Субота, 22 січня 2022 11:54

Австрійці замовили 2000 водневих вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, австрійський консорціум H2 Mobility Austria, який об'єднує провідні компанії цієї країни, планує отримати до 2030 року 2000 водневих вантажівок.

Консорціум H2 Mobility Austria на даний момент включає енергетичну компанію Federation, нафтопереробників з OMV, виробника пожежних автомобілів Rosenbauer, виробника автокомпонентів Magna та інженерну фірму AVL.

Операторами, які повинні обов'язково перевести свій транспорт на водень є: транспортна компанія Gebrüder Weiss, ретейлери Rewe та Spar, а також австрійська пошта.

H2 Mobility Austria вже найняла консалтингову фірму Deloitte для детального дослідження водневої теми з акцентом на вантажівки. Виявилося, що для успішного просування водню до австрійського автотранспорту необхідні дотації, як у Німеччині.

Також треба розвивати Н2-паливну інфраструктуру. Загалом потрібні за попередніми оцінками 460 мільйонів євро.

Це забезпечить скорочення викидів CO2, приблизно на 24 000 тонн на рік. Крім того, 2000 водневих вантажівок дозволять заощадити до 70 мільйонів тонн дизельного палива.

Також до водневих електромобілів має додатись екологічно чисте виробництво H2, бажано з відновлюваних джерел енергії та будівництво інфраструктури АЗС. Реалізація цих заходів дозволить створити від 3000 до 4000 нових робочих місць.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, австрійський консорціум вказує, що, наприклад, у Швейцарії вже використовують 50 водневих вантажівок. Ще декілька одиниць можна знайти в інших країнах ЄС.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: