П'ятниця, 21 січня 2022 10:57

В Німеччині презентували напівпричіп із електроприводом

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Krone разом із німецькою Trailer Dynamics представили eTrailer – напівпричіп з інтегрованим електромотором.

Новація допоможе знизити витрати пального та заощадити гроші перевізникам. На другій осі напівпричепа встановлений електродвигун із системою рекуперації, який задіюється незалежно від дизельного двигуна в тягачі.

В результаті система працює як гібрид, що підключається: стандартний роз'єм Type 2 для зарядного кабелю розташований на кабіні вантажівки. Літій-залізо-фосфатний акумулятор доступний у трьох варіантах ємності: на 200, 400 або 600 кВт⋅год.

Точні характеристики електродвигуна німці поки що тримають у секреті – повідомляється лише про його «високу ефективність». Витрата «солярки» магістрального тягача має скоротитись більше ніж на 20%, а обсяг викидів вуглекислого газу вдасться знизити на 20-40%.

За перспективну розробку Krone та Trailer Dynamics удостоїлися премії за інновації від організації ZENIT e. V. («Центр інновації та техніки у землі Північний Рейн-Вестфалія»).

Підраховано, що якщо кожен десятий напівпричіп у Німеччині замінити на eTrailer, зниження викидів вуглекислого газу на території країни скоротиться більше ніж на 1 млн. тонн.

Ще однією перевагою має стати компактність тягача: тепер, коли дизельному двигуну допомагає електромотор, потреба у великих ДВЗ відпаде. Так само, як і традиційні напівпричепи, eTrailer сумісний із будь-яким магістральним тягачем.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, про серійне виробництво інноваційних напівпричепів поки не йдеться – новинка перебуває в статусі прототипу.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: