П'ятниця, 10 грудня 2021 10:47

Представили український рятувальний автомобіль на шасі Tatra

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вітчизняна компанія «Валідус Спецавто» представила свій найновіший важкий аварійно-рятувальний автомобіль CАРМ-В

САРМ-В призначений для рятувальних робіт, пов'язаних із ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Новинка цілковито оснащена усім необхідним для надзвичайних ситуацій обладнанням. Зокрема, машина має кран-маніпулятор Hiab.

Також тут є автономна електростанція для роботи з інструментами: бензорізом, бензопилою, електроперфоратором, електрорізаком, дисковою пилкою, відбійним молотком, гідравлічною помпою.

Також наявні масляна гідростанція та набір різних гідроінструментів: різак, розжим, домкрат. Звісно, ​​є на борту і пожежно-рятувальне обладнання: рукави, трисекційні сходи, дихальні апарати, ноші та багато іншого.

В якості шасі обрана тривісна Tatra Terra. Незважаючи на нове ім'я, в ній легко впізнається модернізована Татра Т815.

Крім оновленої передньої решітки та бампера зі світлодіодними фарами, вона отримала перероблений інтер'єр кабіни та передню панель. Сама кабіна отримала посилений каркас, а семимісна (як на цій машині) версія з двома рядами сидінь стала довшою на 25 см.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, машина повною масою 28,5 тонни, оснащена татрівським 12-літровим двигуном, потужністю 440 к.с. рівня Euro 5. Коробка передач тут американська - гідроавтомат Allison 4000 серії.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: