Середа, 01 грудня 2021 09:43

DAF будує новий завод із виробництва електровантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, голландський автовиробник створює власні потужності для серійного виробництва електромобілів.

DAF розпочав роботу над новим виробничим підприємством у передмісті Ейндховена. Цей завод буде спеціалізованим і призначеним лише для випуску вантажівок з електроприводом.

На початковому етапі виробнича потужність підприємства становитиме 2500 автомобілів на рік. Тут таки здійснюватиметься складання літій-іонних батарей, у зв'язку з чим новий об'єкт отримає посилений протипожежний захист.

Перші «електричні вантажівки» мають зійти з конвеєра нового заводу приблизно за півтора року.

Слід  сказати, що компанія зараз виробляє електровантажівки разом із бельгійським брендом VDL. І саме автобусники в даний час відповідають за складання електричних DAF, встановлюючи свій електропривід у стандартне шасі.

Таким чином, із запуском нового заводу DAF розпочне самостійно випускати електромобілі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на даний час електричні вантажівки DAF мають діапазон дії близько 250-300 км з однієї зарядки і коштують відчутно дорожче, аніж дизельні аналоги. Проте аналітики з Ейндховена сподіваються, що найближчим часом – можливо, на момент відкриття нового підприємства – дальність поїздки зросте удвічі, а ціни стануть істотно нижчими.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: