П'ятниця, 10 вересня 2021 17:29

Hyundai оснастить всі свої вантажівки паливними елементами третього покоління

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, південнокорейська компанія Hyundai Motor Group планує стати першим світовим автовиробником, який оснастить всі моделі своїх комерційних автомобілів системою паливних елементів.

Крім того, компанія збирається зрівняти вартість водневих автомобілів з цінами на електромобілі.

На всесвітньому онлайн-форумі Hydrogen Wave південнокорейська компанія Hyundai Motor Group представила свої плани щодо популяризації водневої енергетики до 2040 року.

Так, виробник планує до 2028 року забезпечити водневими паливними елементами всі свої комерційні автомобілі завдяки новій системі паливних елементів, яку компанія запустить в найближчі кілька років.

У той час як більшість автовиробників починають впроваджувати електромобілі як для пасажирського, так і для комерційного використання, водень все ще залишається нішевим ринком, але він зростає, оскільки Європа, Китай і США ставлять амбітні цілі щодо скорочення викидів.

Такі великі корпорації, як Toyota Motor Corp., BMW і Daimler в тій чи іншій мірі почали впроваджувати технологію водневих паливних елементів. Hyundai Motor Group також вважає водень кращим енергетичним рішенням для сталого розвитку.

Група компаній, в яку входять Hyundai Motor Co і Kia Corp, раніше випустила водневий автобус і вантажівку на паливних елементах Xcient Fuel Cell, поліпшена версія яких вже запущена в серійне виробництво.

Виробник також розробляє тягач на базі XCIENT Fuel Cell, який буде випущений в 2023 році. У планах і розробка 5-7-метрового спеціалізованого автомобіля на паливних елементах для ринку легких комерційних автомобілів.

Крім цього, в ході онлайн-форуму Hyundai представила концепцію під назвою Trailer Drone - систему транспортування контейнерів на водневому паливі з подвійною конфігурацією e-Bogie, здатну працювати повністю автономно.

Для досягнення всіх цих цілей в 2023 році Hyundai планує представити систему паливних елементів третього покоління, яка зараз знаходиться на стадії розробки. Система матиме два варіанти потужності паливних елементів: 100 кВт і 200 кВт, для легкових і комерційних автомобілів відповідно.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, новітні розробки дозволять знизити вартість і обсяг водневої системи, при цьому її довговічність і продуктивність значно поліпшуватися. Завдяки цьому до 2030 року ціни на автомобілі на паливних елементах будуть порівнянні з цінами на акумуляторні електромобілі, обіцяють в Hyundai Motor Group.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: