П'ятниця, 28 травня 2021 10:37

Електровантажівки Volvo отримали унікальну попереджувальну акустику

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Volvo Trucks оснащує свої електричні вантажівки акустичною системою з унікальними звуками

Для підвищення безпеки Volvo Trucks розробила акустичну систему оповіщення з унікальними звуками для своїх електровантажівок.

Розроблена Volvo система оповіщення підвищить безпеку, оскільки зазвичай електровантажівки працюють практично безшумно, а завдяки такій новації пішоходи, велосипедисти та інші учасники дорожнього руху будуть повідомлені про наближення вантажівок.

Водночас звуки розроблені таким чином, щоб бути приємними і ненав'язливими як для водія, так і для людей, що знаходяться поруч.

Звуки розроблені таким чином, щоб не проникати крізь стіни. Електричні вантажівки будуть виконувати перевезення також і вночі, забезпечать більш комфортні умови роботи водіїв та тихіше і чистіше навколишнє середовище.

З 1 липня 2021 року нові електричні транспортні засоби в ЄС повинні мати певний рівень звуку при русі зі швидкістю менше 20 км/год. Необхідний рівень звуку залежить від швидкості і підвищується при збільшенні швидкості.

При максимальній швидкості 20 км/год він повинен становити не менше 56 децибел. У США діє аналогічне законодавство для транспортних засобів, що рухаються зі швидкістю 30 км/год або повільніше. Якщо транспортний засіб занадто тихий, необхідно установити зовнішню акустичну систему оповіщення (AVAS).

Для виконання нових вимог і одночасного використання переваги характерного для електричного транспорту нижчого рівня шуму Volvo Trucks розробила унікальний набір звукових сигналів преміум-класу для своїх моделей електровантажівок.

Діапазон звуків був отриманий в результаті ретельних досліджень і випробувань, проведених штатними експертами з акустики Volvo Group.

Важливо відзначити, що вантажівки будуть працювати набагато тихіше, ніж звичайні вантажівки.

Розроблена Volvo система акустичного оповіщення для електровантажівок насправді являє собою не один, а чотири різних види звуку, які інформують людей, що знаходяться поруч, про дії вантажівки: чи  вона рухається вперед, чи працює на холостому ходу, їде заднім ходом тощо.

Звуки розрізняються за інтенсивністю залежно від швидкості руху вантажівки і змінюють свою частоту при прискоренні і уповільненні.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, після недавно оголошеного початку продажів трьох нових моделей великотоннажних електровантажівок – Volvo FH, FM і FMX – відтепер Volvo Trucks має вражаючий модельний ряд з шести середніх і важких електровантажівок. На сьогоднішній день це найповніший модельний ряд комерційних електровантажівок у галузі.

 

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: