Субота, 13 червня 2020 19:34

Бестселер Volvo святкує 10-річний ювілей

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, свого часу машина створювалась спеціально для робіт у складних умовах.

У 2010 році компанія Volvo Trucks вперше представила модель FMX - вантажівку для будівельних робіт та гірського добування. До появи FMX, як зазначає прес-служба шведської компанії, в зазначених сферах використовувалися вантажівки на базі стандартних моделей FM та FH.

FMX був створений за підсумками вивчення запитів клієнтів і спочатку призначався для складних умов. У момент виходу на ринок нова вантажівка отримала трисекційний бампер, бічні частини якого були виготовлені з 3-міліметрової сталі, силовий захист картера, вушко переднього буксирувального пристрою, захист фар.

У 2013 році з'явилася нова версія FMX. Автомобіль отримав модифіковану кабіну, модернізовану пневматичну підвіску, яка дозволила довести дорожній просвіт до 300 мм, а також передній буксирний пристрій, розрахований на тягове зусилля в 32 т.

Також у 2013-му компанія вивела на ринок систему динамічного рульового управління; максимальне технічне навантаження на передні осі автомобілів Volvo підвищилося з 18 до 20 тонн. Компанія почала виробництво пятиосних шасі. Дві передніх осі таких автомобілів витримують максимальне навантаження до 20 тонн, три задніх - до 36 т.

У 2016 році з'явилася версія коробки передач Volvo I-Shift для будівельної техніки. За рахунок однієї або двох «повзучих» передач вантажівки Volvo стали здатні працювати в складі автопоїздів повною масою до 325 тонн.

В кінці минулої зими компанія Volvo представила великотоннажні вантажівки нового покоління, зокрема - новий FMX.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: