Четвер, 05 березня 2020 14:32

Volvo FM нового покоління: що нового

Як вже розвовідав SpecMachinery.com.ua, Volvo Trucks представляє Volvo FM нового покоління, який має покращене середовище водія та інновації, які забезпечують більш високий рівень комфорту, безпеки та продуктивності. Розкажемо про новинку докладніше.

«Водії – одне із найважливіших надбань транспортної галузі», – розповідає Роджер Альм, президент Volvo Trucks. «З новим Volvo FM ми представляємо універсальний робочий інструмент, який також пропонує надзвийчайний комфорт, що дозволяє нашим клієнтам залучати та мотивувати найкращих водіїв, які продовжуватимуть успішно працювати».

Мобільний офіс, створений для водіїв

«Новий Volvo FM – це універсальний робочий інструмент, спритний і пристосований сумлінно працювати, просторий, безпечний і комфортний для водіїв», – говорить Каріна Бістрьом, головний дизайнер інтер'єру Volvo Trucks. «Ми також досягли дуже гарної оглядовості за допомогою зниженої лінії дверей, нових дзеркал заднього виду та кутової камери на стороні пасажира».

Щоб досягти цього, в новій кабіні було піднято передні стійки, які додають їй до одного додаткового кубічного метра простору і більше світла. Вона також оснащена розумними технологіями, які підкреслюють фокус Volvo на створенні неперевершеного мобільного офісу для водіїв.

Інтер'єр підкреслюється новою панеллю приладів, яка пропонує більше місця для зберігання, нові кольори та сучасний динамічний дисплей. Кластер включає в себе 12-дюймовий дисплей приладів з високою роздільною здатністю і зручним інтерфейсом, де водій може легко бачити важливу інформацію та обирати між чотирма різними видами екрану, залежно від ситуації на дорозі. Дисплей приладової панелі, заздалегідь підготовлений до майбутніх оновлень та підключених послуг, призначений для спрощення взаємодії водія та мінімізації відволікань під час доступу до важливої критичної інформації.

Новий Volvo FM має додатковий 9-дюймовий боковий дисплей для інформації й розваг, навігаційної підтримки, транспортної інформації та перегляду виду з камер. Дисплей дозволяє взаємодіяти різними способами: за допомогою інтуїтивно розташованих кнопок на кермі, за допомогою голосового управління або безпосередньо через сенсорний екран і панель управління на дисплеї. Як дисплей приладів, так і боковий дисплей працюють багатьма мовами. Крім того, нова опція нахилу кермової колонки пропонує більш ергономічне положення водіння.

Житлова зона оновлена для комфорту

Нова спальна кабіна була оновлена піднятим ліжком та покращеними можливостями зберігання, які включають велике відділення для зберігання під ліжком і верхнє заднє сховище зі світлодіодними панелями в перегородках. Перейти з сидіння на ліжко простіше, ніж будь-коли, завдяки новому тоншому перемикачу передач I-Shift ергономічного дизайну. Комфорт кабіни додатково підвищується завдяки посиленій ізоляції, яка допомагає запобігати холоду, спеці та шуму.

Екстер'єр має новий вигляд

Зовнішній вигляд Volvo FM наступного покоління має нову аеродинамічну форму з чіткими лініями спереду та суцільною гладкою характерною лінією, яка обтинає всю кабіну з боків. Крім того, V-подібні фари розміщені так, щоб забезпечити оптимальну аеродинаміку, а більша фірмова панель та верхня передня решітка з новим сітчастим малюнком надають вантажівці зухвалого та впевненого вигляду.

Нові автоматизовані функції безпеки

Окрім покращеної оглядовості для водіїв, інші вдосконалення безпеки нового Volvo FM включають в себе круїз-контроль під час руху схилами, який задає максимальну швидкість для запобігання небажаному прискоренню під час руху під гору, та систему адаптивного круїз-контролю (ACC), яка тепер працює на всіх швидкостях до самого нуля км/год.

Гальмівна система з електронним управлінням (EBS), яка є обов'язковою складовою таких функцій безпеки, як Система попередження зіткнення з функцією екстреного гальмування та Електронна програма стійкості, тепер є стандартною для нової вантажівки. Система динамічного управління від Volvo, з такими системами безпеки як Система утримання смуги і Система підтримки курсової стійкості, тепер також доступна як опція.

Volvo FM також має систему розпізнавання дорожніх знаків, які відображаються на дисплеї приладу для сповіщення водія. Система здатна виявляти такі знаки, як заборона обгону, тип дороги та обмеження швидкості.

Додаткова кутова камера на стороні пасажира дає додатковий огляд зон з боків вантажівки на боковому дисплеї.

Паливна економічність і продуктивність

Різноманітність доступних конфігурацій трансмісії і шасі означає, що новий Volvo FM може бути пристосований для забезпечення більшої продуктивності та економії палива в широкому діапазоні застосувань. Вдосконалення кутів повороту неведучого заднього і середнього додаткового мостів також надає вантажівці виняткової маневреності, якою можна повністю скористатися, наприклад, у перевантаженому міському трафіку.

На багатьох ринках Volvo FM доступний з газовим двигуном на ЗПГ стандарту Євро 6, який пропонує паливну економічність та продуктивність нарівні з аналогічними дизельними вантажними автомобілями Volvo, але з набагато меншим впливом на клімат. Газовий двигун може працювати як на біогазі, що знижує рівень викидів CO2 на до 100 відсотків, так і на природному газі, що знижує рівень викидів CO2 на до 20 відсотків порівняно з аналогічними дизельними вантажівками Volvo. Ці показники стосуються викидів, які утворюються під час руху вантажівки (їх також називають «від бака до колеса»).

Новий сервісний контракт допомагає клієнтам покращувати свої грошові потоки

Швидкий розвиток підключених послуг надає перевізникам абсолютно нові способи збільшення часу безвідмовної роботи вантажівки та оптимізації використання транспортних засобів.

Volvo Trucks представляє Volvo Flexi Gold Contract, який пропонує те саме покриття, що і контракт Volvo Gold Contract, за тією самою передбачуваною вартістю, але зі значно більшою гнучкістю для адаптації до мінливих потреб бізнесу. Щомісячна оплата може варіюватися в межах 40% залежно від Вашого передбаченого щорічного пробігу. Це надає перевізникам більшу гнучкість, щоб пристосовувати свою діяльність до сезонних змін та мінливого попиту.

«Багато транспортних компаній висловлюють потребу в більшій гнучкості, коли йдеться про сервісні контракти. Тепер у нас є технологія, яка зробить такі динамічні та підключені рішення можливими», – говорить Томас Німейєр, менеджер з розвитку бізнесу, Сервісні контракти Volvo Trucks.

Медиа




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: