Вівторок, 11 лютого 2020 10:53

Електровантажівки Nikola збиратимуть у Німеччині

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, виробництво буде запущено у місті Ульм (земля Баден-Вюртемберг).

Виробництво електровантажних автомобілів Nikola Tre планується запустити в Німеччині в I кварталі 2021 року, початок продажів - протягом того ж року. З відповідною спільною заявою виступили на днях компанії CNH Industrial NV (виробник вантажівок IVECO) і Nikola Motor, які раніше об'єднали зусилля для спільної роботи в даному напрямку.

Як випливає з оприлюдненої інформації, виробництво буде запущено в м Ульм (земля Баден-Вюртемберг).

«На виробничому підприємстві IVECO буде розміщений виробничий центр для моделей електричних і важких вантажівок з акумуляторною батареєю Nikola Tre. Підрозділи комерційних автомобілів і силових агрегатів CNH Industrial NV - IVECO та FPT Industrial - та Nikola Motor Company вироблятимуть Nikola Tre через своє спільне підприємство», - йдеться в офіційному повідомленні.

На думку партнерів по проекту, географічне розташування в самому центрі землі Баден-Вюртемберг є ідеальним для розміщення виробництва, оскільки це дозволить заводу перебувати в безпосередній близькості від своїх ключових постачальників. «Це дозволить швидко нарощувати обсяги для задоволення очікуваного попиту клієнтів», - підкреслив представник CNH Industrial.

На сьогодні майданчик в Ульмі є інженерним центром IVECO, який прагне стати провідним розробником паливних елементів для електротранспорту. Зразки паливних елементів, розроблених тут, будуть випробувані в 2021 році в рамках фінансованого ЄС проекту H2Haul.

На першому етапі проекту спільне підприємство інвестує 40 млн євро в модернізацію поточного виробничого майданчика для підготовки до майбутньої збірки електромобілів.

Запланована до випуску модель Nikola Tre в даний час готується до початку випробувань. Очікується, що вони стартують в середині 2020 року. На вересень цього року намічена презентація прототипу електровантажівки в рамках виставки комерційного транспорту IAA 2020 у Ганновері, Німеччина.

Передбачається, що першими версіями Nikola Tre, запущеними у виробництво і продаж, стануть електричні самоскиди з колісними формулами 4×2 та 6×2. Вони будуть оснащені батареями потужністю до 720 кВт⋅год та електродвигуном потужністю до 653 к. с.

Нагадаємо, що італійський виробник вантажівок IVECO - компанія CNH Industrial NV і американський стартап Nikola Motor об'єднали свої зусилля в області розробки електровантажівок у вересні 2019 року, коли перша з них інвестувала в другу 250 млн дол.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: