Вівторок, 12 листопада 2019 21:01

BASF представив концептуальний автобудинок VisionVenture

Автофургон VisionVenture, створений спільно концерном BASF і компанією HYMER, розроблений на основі конструкторського досвіду Центру розробок BASF 

Світова прем'єра автомобіля відбулася на виставці «Caravan Salon» у Дюссельдорфі (Німеччина). Цього року концерн BASF представив свій автофургон VisionVenture на виставці K2019 у Дюссельдорфі.  

«Наша продукція надає дизайнерам безпрецедентні нові засоби і функціональні можливості для роботи з VisionVenture», – заявляє Мартін Юнг, керівник бізнес-підрозділу Performance Materials (виробництво високоефективних матеріалів) концерну BASF. «Кінцевий результат демонструє повну компетенцію у сфері роботи з матеріалами – від розробки дизайну до готового продукту».

Під час створення автобудинку було використано понад 20 високотехнологічних видів пластмас, а також нова технологія фарбування концерну BASF. BASF і HYMER використали різні інноваційні легкі матеріали, а також передові технології для внутрішньої і зовнішньої обробки, підвищуючи комфорт і одночасно роблячи автомобіль більш надійним і довговічним. Автофургон VisionVenture поєднує в своїй конструкції пластик з такими натуральними матеріалами, як пенька і сланець. Сучасні рішення в галузі управління енергоспоживанням, теплоізоляції і електрообладнання, індивідуальний пакет засобів для захисту від шуму і вібрацій і понад 100 3D-друкованих компонентів доповнюють бачення сучасного туристичного транспорту.

Автоматичний надувний висувний дах VisionVenture – перша в світі і одна з найбільших особливостей автофургона. Він роздувається менш, ніж за 60 секунд, створюючи більше житлового простору. Покриття даху Elastollan створює зовнішню стіну, яка захищає від води та вітру, і гарантує спокійний сон у нічний час при комфортній температурі. Подушки і матраци в салоні VisionVenture також залишаються завжди свіжими і прохолодними навіть в найжаркіший день. Причина цього – терморегулювальний ефект гелю, що розпилюється Elastocoat C, який ефективно скріплюється з усіма матеріалами з поліуретану, а також може наноситися на різні поверхні матрацу, в різних місцях і різної товщини. 

Використовувати натуральний камінь у дизайні інтер'єру раніше було неможливо. Але це скоро зміниться завдяки появі матеріалу Veneo Slate, який був створений на основі компактного, не вспіненого поліуретанового покриття Elastocoat. Цей матеріал відрізняється легким тонким покриттям із справжнього сланцю, і, при товщині всього в 1 міліметр, є компактним і гнучким. Поліуретанова піна Elastoflex володіє схожими властивостями. Завдяки поєднанню натуральних матеріалів і пластика, з цього легкого матеріалу, в структурі якого використовуються конопляні волокна, виготовляються двері шаф і кухонні панелі. Як і Veneo Slate, він може застосовуватися для круглих і вигнутих поверхонь, усуваючи необхідність у використанні більш важких альтернатив, таких як деревина або ДСП.

Для реалізації понад 100 компонентів інтер'єру і екстер'єру автомобіля VisionVenture, включаючи накладки на колісну арку, деталі кузова, абажури, ручки, гачки і утримувачі планшетів, концерн BASF використав різні технології 3D друку. Будь то великі чи малі деталі, тверді або м'які, з вуглецевого волокна або прості, необроблені або пофарбовані, такий цифровий метод виробництва – швидке і економічно ефективне рішення для окремих компонентів і невеликих партій. Надруковані за допомогою 3D-друку колісні арки та інші складові, такі як зовнішні підвіконня і лоджії в VisionVenture захищені спеціальним поліуретановим напиленням Elastocoat C, яке забезпечує довготривалий захист від плям, подряпин і пошкоджень від ударів камінням.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: