Неділя, 13 жовтня 2019 19:41

В Японії вперше протестували автономну вантажівку рівня L4 на дорогах загального користування

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, виробник UD Trucks планує якомога швидше перейти до створення машин рівня L5.

UD Trucks, японський виробник малих, середніх і важких вантажівок, продемонстрував використання передових технологій автономного водіння при обробці сільськогосподарської продукції на одному з провідних сільськогосподарських переробних підприємств Хоккайдо.

В ході випробування, автономна вантажівка UD Trucks Quon рівня 4 (L4) імітувала транспортування цукрових буряків між об’єктами, розташованими поруч з житловими районами. Ці тестові випробування стали першою в історії Японії подією, коли великовантажна вантажівка автономно пересувалася дорогами загального користування.

Ініціатива розробки і запуску автономної вантажівки, в якій безпосередню участь взяли логістичний оператор Nippon Express і сільськогосподарська компанія Хоккайдо Hokuren, дозволить вирішити гостру нестачу робочої сили, що є серйозною проблемою для Японії.

Спеціально адаптована важка бортова вантажівка Quon L4 від UD Trucks працювала із середньою швидкістю 20 км/год за типовим маршрутом доставки від входу в зону приймання продукції, проміжного зберігання і кінцевої зони розвантаження.

Автомобіль Quon використовував мережеву RTK-GPS (Real Time Kinematic Global Positioning System), передову версію GPS, яка дозволяє забезпечити високу точність локалізації. Комбінуючи Network-RTK з технологією автономного водіння, можна домогтися більш високої точності в роботі автомобіля навіть в погану погоду або в поганих дорожніх умовах.

На даний час, компанія UD Trucks є лідером в Японії з використання автоматизації рівня L4 і прагне якомога швидше зробити останній крок на шляху до повної автоматизації рівня 5 (L5). Компанія веде активні розробки в широкому спектрі областей, таких як платонування вантажівок з використанням автоматизованих технологій водіння, логістичні центри і рішення, які використовують штучний інтелект (ШІ), а також безпілотні літальні апарати і передові системи стеження.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: