П'ятниця, 10 травня 2019 12:21

Volvo Trucks запровадила нову функцію безпеки

Компанія Volvo Trucks запровадила нову функцію безпеки — Систему попередження про небезпечну дистанцію (Distance Alert) — яка допомагає водіям вантажівок дотримуватися безпечної дистанції до автомобіля, який рухається попереду, та уникати критичних ситуацій. Нещасні випадки, коли один транспортний засіб врізається в зад іншого, становлять близько 20 відсотків усіх серйозних зіткнень за участі вантажівок.

Нова функція призначена для використання на магістральних дорогах поза межами міст і вмикається при швидкості понад 60 км/год, якщо не активована система адаптивного круїз-контролю. Аналогічно іншим функціям системи попередження зіткнення, «Система попередження про небезпечну дистанцію» (Distance Alert) використовує поєднання камери та радара для обчислення відстані й ідентифікації об'єкта на дорозі.

«Постійно вдосконалюючи активні системи безпеки в наших вантажних автомобілях, ми надаємо водіям кращі способи зменшення ризиків, яким піддаються вони та інші учасники дорожнього руху. «Система попередження про небезпечну дистанцію» (Distance Alert) є одним із багатьох прикладів того, як технологія може допомогти гарним водіям стати ще кращими».

«Для транспортних компаній інвестування в безпеку має сенс не тільки в плані захисту людей, але й для економії грошей. Нижчі витрати на страхування й ремонт та менше незапланованих простоїв — лише деякі з аргументів. До того ж, безпечний стиль водіння зазвичай є оптимальним у плані споживання палива. Поєднання гарно підготовлених, свідомих щодо безпеки водіїв та безпечніших вантажівок приносить користь усім», — говорить Карл Йоган Алмквіст.

Факти

  • Функція попередження про небезпечну дистанцію (Distance Alert) доступна на Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM і Volvo FMX, виготовлених з 23-го тижня 2018 року. Вантажівки також повинні бути обладнані системою попередження зіткнень Volvo Trucks. 
  • «Система попередження про небезпечну дистанцію» (Distance Alert) створена, щоб допомагати водіям вантажівок дотримуватися безпечної дистанції до автомобіля, який рухається попереду.
  • Якщо виявляється, що транспортні засоби розташовані ближче один до одного, ніж обраний проміжок часу від 1,5 до 3,5 секунд, на вітровому склі загорається червоний індикатор. Якщо водій не сповільнюється, система попередження зіткнення активується і видає звукові та візуальні сигнали постійно зростаючої інтенсивності. Після цього застосовується удосконалений прискорювач гальмування.
  • Система попередження зіткнення з аварійним гальмом від Volvo Trucks доступна в моделях Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE і Volvo FL.



Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: