Вівторок, 16 липня 2024 10:55

Renault Trucks тестує прототип електровантажівки Oxygen

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, після початкового етапу випробувань Renault переходить до нового етапу з другою версією цієї електричної вантажівки, призначеної для міської логістики.

Так, версія, оснащена холодильною камерою, розроблена у партнерстві з мережею супермаркетів Jumbo, SVZ та за підтримки голландської дочірньої компанії Renault Trucks, почне тестуватися в жовтні 2024 року в Амстердамі.

Амстердам, місто-еталон м’якої мобільності, є ідеальним місцем для проєкту Oxygen. Після Парижа та Ліона Renault Trucks розпочинає новий етап випробувань свого міського електромобіля в столиці Нідерландів.

З 1 січня 2025 року голландські муніципалітети можуть визначати зони з нульовим рівнем викидів, в які можна в’їжджати тільки на екологічному транспортному засобі.

Oxygen був розроблений компанією Renault Trucks та 17 партнерами. Це транспортний засіб, спеціально розроблений для міста, що поєднує в собі безпеку, комфорт та сучасність.

Для покращення видимості та безпеки Oxygen має низьку кабіну та велике лобове скло, які забезпечують водієві чудову пряму видимість на висоті учасників дорожнього руху.

Кілька камер замінюють дзеркала для огляду на 360°, що значно покращує задню видимість і дозволяє виявляти пішоходів та вразливих учасників дорожнього руху в сліпих зонах.

Для підвищення комфорту та безпеки водія з боку пасажира встановлено розсувні двері, що дозволяє уникнути ризиків, пов’язаних з відкриванням традиційних дверей.

Водій може входити і виходити з транспортного засобу як з правого, так і з лівого боку. Крім того, вхід і вихід з кабіни полегшується завдяки низькій висоті доступу.

Для ідеального збереження вантажів, що перевозяться, автомобіль оснащений ізотермічним кузовом з регульованою температурою, придатним для перевезення 25 візків для супермаркетів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нарешті, для ідеальної інтеграції в міський ландшафт і з акцентом на комфорт водія були повністю змінені зовнішні лінії вантажівки та інтер’єр кабіни.

Технічні характеристики автомобіля

Повна маса: 26 тонн

Шасі: 6×2

Габарити: 10 м (д) х 2,6 м (ш) х 3,8 м (в)

Колісна база 4600 мм

Кузов: Холодильний агрегат, інтегрований на шасі, підходить для візків супермаркетів

Ємність акумуляторів: 3 x 94 кВт-год, всього 282 кВт-год.

Запас ходу: 150 км, адаптований для щоденних постачань.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: