Понеділок, 15 липня 2024 09:43

Австрія передала дві пожежні машини на потреби ДСНС України

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Асоціація муніципалітетів передала для державної служби з надзвичайних ситуацій дві пожежні машини.

Пожежні машини були передані мером комуни Лаксембург Девідом Берлом та мером громади Санкт-Антон-ам-Арльберг – Гельмутом Моллі.

Передані пожежні машини вже повністю обладнані усіма необхідним засобами для тушіння пожеж.

Передача машин відбулася 12 липня, і як зазначається на офіційній сторінці посольства, пожежні машини за декілька днів вже будуть виконувати завдання у Харківській області.

Треба зазначити, що на сьогодні, Австрія не здійснює фінансування військової допомоги для України, але робить певний вклад у гуманітарну підтримку.

Країна передає пожежні та машини швидкої допомоги, спеціальне обладнання для розмінування, а також здійснює фінансування для закупівлі спеціального обладнання для розмінування території України.

Таким чином, у травні 2023 року уряд Австрії виділив фінансовий пакет вартість 2 млрд євро для закупівлі спеціального обладнання в рамках розмінування території України.

Уряд Австрії зазначив, що Україна є найбільш замінованою країною у світі, а для того, щоб розмінувати українські землі, постраждалі від війни Росії, потрібно 40 мільярдів доларів.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, уряд Австрії передав на потреби рятувальних служб України спецтехніку.

Екстрені служби Відня передали українським рятувальникам 11 одиниць пожежної та рятувальної техніки, а також 5 реанімобілів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окрім техніки до України з Австрії прибуло й чимало іншого обладнання та спорядження.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: