Неділя, 30 червня 2024 10:45

Українська Validus виготовила для ДССТ піротехнічні машини ПМ-В

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українська компанія Validus Special Auto виготовила для пожежних розрахунків Державної спеціалізованої служби транспорту дві піротехнічні машини важкого типу ПМ-В.

Машини закуплені за програмою Європейського Союзу з надання допомоги Україні.

Піротехнічна машина важкого типу дозволить саперам безпечно транспортувати вибухонебезпечні предмети великого калібру.

Одна з найважливіших переваг ПМ-В – це здатність завдяки спеціальному гідравлічному маніпулятору підіймати важкі конструкції в межах 6000 кілограмів.

Сумарно може перевозити понад 1 тонну вибухонебезпечних предметів та має відкидний дах. У разі розриву боєприпасу, завдяки такому даху, вибухова хвиля направлена вверх, що допоможе мінімізувати пошкодження на дорозі.

«Вони здатні впоратися із найнебезпечнішими, найбільш габаритними ракетами, їх уламками, керованими та фугасними авіаційними бомбами», – розповіли у компанії.

Створення машин ПМ-В стало можливим завдяки реалізації міжнародної програми «Комплексна підтримка національного сектору протимінної діяльності в Україні».

Крім того, з допомогою машини можна розчищати завали, що дозволить вилучати боєприпаси навіть у складних умовах.

Такі машини активно використовують у роботі фахівці ДССТ перша за все у прифронтових регіонах.

«Близько 30% території нашої держави заміновано. Але завдяки професійній роботі служби Держспецтранспорту та використанню ПМ-В — цей обсяг забруднення суттєво зменшиться», – розповіли у компанії.

Європейський союз виділив на проєкти в гуманітарному розмінуванні в Україні понад 48 мільйонів євро, з яких 27,5 мільйона євро на закупівлю обладнання.

До кінця 2025 року очікується закупівля понад 20 одиниць важкої та легкої техніки, серед яких дві машини для розмінування.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у цьому році в Україні для рятувальників розробили нову піротехнічну машину легкого типу ПМ-Л на базі італійської багатоцільової машини.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: