Субота, 15 червня 2024 11:51

ДСНС отримала велику кількість спецавтомобілів від закордонних партнерів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Державній службі з надзвичайних ситуацій передали 69 одиниць спецтехніки від іноземних партнерів, а також придбаної за кошти державного бюджету.

Церемонія передачі спецавтомобілів для регіональних підрозділів ДСНС відбулася у Києві.

ЙЯ хотів би подякувати нашим міжнародним партнерам. Безпосередньо керівникам фонду FireAid Великої Британії, уряду Великої Британії і кожному англійському рятувальнику, які з першого дня широкомасштабної війни знаходяться поруч з нами, боронять нашу країну через свою допомогу, підтримку та навчання.

І тому сьогодні ми передаємо весь транспорт, який наданий Великою Британією, саме в бойовий підрозділ ДСНС - там, де вони найбільш потрібні. На кожному автомобілі кожен громадянин України буде бачити два прапори: прапор України та прапор Великої Британії», - сказав на церемонії міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, рятувальникам, зокрема, передають 10 автомобілів Mitsubishi L200, що обладнані як спеціальна машина радіаційно-хімічної розвідки (від Міністерства атомної енергетики США); 9 мікроавтобусів – обладнані як спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль безпілотних літальних апаратів та радіоконтролю (від Естонської Республіки).

Також - 2 броньовані машини механізованого розмінування, отримані від уряду Японії; 17 автоцистерн та 2 автодрабини – придбані за кошти державного бюджету. Окрім цього, британський фонд FireAid передав 29 пожежних автівок для Головних управлінь ДСНС в областях.

Голова фонду FireAid Дейв О`ніл запевнив, що Україна може розраховувати на подальшу підтримку волонтерів з Великої Британії.

«Ми пишаємося, що в цей момент можемо надати руку допомоги рятувальникам та побратимам з України. Я хотів би запевнити вас, що вогнеборці Великої Британії надаватимуть всеосяжну підтримку своїм побратимам з України», - сказав він.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, своєю чергою т.в.о. голови ДСНС Андрій Даник висловив переконання, що надана техніка значно підсилить роботу підрозділів ДСНС і найголовніше – врятує не одне людське життя.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: