Четвер, 21 березня 2024 09:52

Мобільні вогневі групи отримали пікапи від «Повернись живим» та «Укрнафти»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, фонд допомоги армії «Повернись живим» разом із компанією «Укрнафта» передали новоствореним зенітно-кулеметним батальйонам 79 пікапів.

На забезпечення мобільних вогневих груп витратили понад 70 мільйонів гривень. У фонді наголосили, що нові автівки – це швидкість і мобільність заради безпеки українських захисників та кожного з нас. ⁣

«Прохідні пікапи — це найнеобхідніше на полі бою та один з найчастіших запитів від Сил оборони, бо саме на них спирається логістика цієї війни.

І тільки нові авто можуть надати додаткову гарантію того, що машина не підведе у відповідальний момент та не потребуватиме постійного ремонту», – зазначили у «Повернись живим».

Цього разу 79 пікапів підсилять зенітно-кулеметні батальйони з Сум, Полтави, Житомира, Хмельницького і Чернігова.

У благодійному фонді наголосили, що це лише частина комплексного забезпечення новостворених військових з’єднань. Загальна вартість допомоги – 70 мільйонів 807 тисяч 841,32 гривні.

У січні благодійний фонд «Повернись живим» завдяки коштам «Укрнафти» укомплектував технікою та автомобілями мобільні вогневі групи одного з зенітно-кулеметних батальйонів української армії.

Військовим передали: пікапи, прожектори, тепловізійну оптику, генератори та інше обладнання.

Мобільні вогневі групи є важливою частиною української протиповітряної оборони.

Бійці на озброєних кулеметами, автоматичними гарматами та ПЗРК позашляховиках та вантажівках проводять засідки на шляхах курсування російських безпілотників-камікадзе та крилатих ракет, якими обстрілюють українські міста та стратегічні об’єкти.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, тому підрозділам, які захищають небо України від ворога, дуже потрібні прохідні, швидкі та маневрені автівки.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: