Вівторок, 05 березня 2024 12:40

Китайський аналог Tesla Semi виїде на дороги Європи

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, магістральний електричний тягач Windrose EV від китайського виробника Windrose Technology активно проходить випробування на місцевих дорогах.

Зокрема, автопоїзди сьогодні експлуатуються у мережі французьких спортивних супермаркетів Decathlon.

Днями було опубліковано цікаве відео з маршруту завдовжки 1593 км. між двома логістичними центрами. На 2024 рік заплановано схожі тест-драйви у Франції, а згодом й в країнах Бенілюкс.

До цього Windrose пройшов інтенсивні випробування в екстремальних умовах. Завантажені автопоїзди протягом 40 днів наїздили 10 000 км при температурі повітря до +47С та поверхні до +65,9С. Трасу було прокладено дорогами з ухилом до 7,5%.

Відзначимо, що тягач Windrose своїм дизайном нагадує американську модель Tesla Semi. Цікаво, що китайський аналог має кращу аеродинаміку - Cx 0,27 проти 0,35. Батареї ємністю 729 кВт.год. забезпечують запас ходу автопоїзду повною масою 49 т до 600 км.

У кабіну ведуть лише одні двері - з права на борту. Крісло водія розташоване по центру салону, а ось сидіння напарника зміщене до задньої стінки, біля спальної полиці. В інтер'єрі привертає увагу великі дисплеї, на які зокрема виводиться зображення з камер, що замінюють зовнішні дзеркала.

Зазначимо, що китайська компанія Windrose Technology була утворена лише у 2022 році.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на сьогоднішній день вона співпрацює з різними великими транспортними операторами, зокрема Rokin Logistics, який замовив 200 електричних тягачів - поставки мають розпочатися вже 2024 року.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: