Понеділок, 05 лютого 2024 09:50

Volvo представила свою першу виключно електричну вантажівку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, модель FM Low Entry — це електрична вантажівка, оптимізована спеціально для перевезень у межах міста.

Вона вирізняється високою вантажопідйомністю і чудовою оглядовістю для водія.

Новинка модельного ряду електричних вантажівок Volvo Trucks — Volvo FM Low Entry — це великотоннажна вантажівка, створена для виконання різноманітних перевезень у місті.

«Ця вантажівка з нульовим рівнем викидів чудово доповнює наш модельний ряд електричних вантажівок, ідеально підходить для міських перевезень і створена з урахуванням потреб водія. Вона потужна, але водночас плавна й маневрена.

Нова вантажівка Volvo FM Low Entry ідеально відображає наше прагнення збільшувати кількість пропозицій електричних моделей, щоб ще більше клієнтів могли скоротити викиди вуглекислого газу», — пояснює Роджер Альм, президент Volvo Trucks.

Низьке розташування сидіння і керма забезпечує водієві чудову оглядовість і можливість стежити за оточенням. Завдяки чудовій оглядовості модель FM Low Entry отримала оцінку «П’ять зірок» за стандартом Direct Vision.

Вантажівка Volvo FM Low Entry дуже універсальна й може оснащуватися відповідно до вимог різних завдань із транспортування, як-от утилізація відходів, розвезення товарів чи будівництво.

Вантажівку створено на основі відомої моделі Volvo FM. Простору кабіну було опущено та зміщено вперед. Входити у вантажівку та виходити з неї дуже зручно завдяки низько розташованій підніжці й плоскій підлозі.

Такі особливості конструкції створюють ергономічне, комфортне та ефективне робоче середовище для водіїв у жвавих міських районах.

Нова вантажівка FM Low Entry спочатку продаватиметься в Європі, в Туреччині, а також в Австралії та Південній Кореї. Продаж почнеться в першому кварталі 2024 року, а виробництво — у другому кварталі 2024 року.

Разом із цією новою виключно електричною міською вантажівкою Volvo має в асортименті вісім моделей вантажівок з електроприводом. У 2019 році Volvo Trucks стала першим у світі виробником, який розпочав серійне виробництво великотоннажних електричних вантажівок.

Тепер компанія має на меті, щоб у 2030 році 50 % від світового продажу нових вантажівок Volvo становили електричні моделі.

Вантажівку оснащено системою динамічного керування від Volvo, яка полегшує керування і знижує рівень вібрації.

Volvo FM Low Entry може бути адаптований тільки для водія, для водія та одного пасажира або для трьох пасажирів. Оскільки 3 пасажирські сидіння розташовано в задній частині кабіни, пасажири знаходяться поза полем зору водія. Це мінімізує сліпі зони та сприяє чудовій оглядовості.

Численні особливості для покращення ергономіки, як-от низько розташована підніжка, пласка підлога та встановлені в продуманих місцях ручки для зручного входу в кабіну та виходу з неї.

Вантажівка постачається з новою передовою системою оглядових камер Camera Monitor System.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, доступні два варіанти висоти: спальна кабіна (1575 мм) і розширена/висока спальна кабіна (1945 мм).

Доступні конфігурації мостів: 4 X 2, 6 X 2, 6 X 4, 8 X 2, 8 X 4

Повна маса ТЗ: 19–32 т

Мотор: 330 кВт/год

Акумулятор: 360 кВт·год (4 акумулятори)

Запас ходу: до 200 км (запас ходу залежить від кількох факторів, як-от вага вантажу, стиль водіння, їздовий цикл, рельєф, температура тощо)

Заряджання: 250 кВт (постійний струм), 43 кВт (змінний струм)

Колісна база: 3900–6000 мм.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: