П'ятниця, 29 грудня 2023 09:45

Японія передала українським військовим інженерні машини PC-065B

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міністерство оборони Японії передало Україні партію автотехніки для потреб Збройних Сил.

У посольстві Японії в Україні зазначили, що надання підтримки Японією продовжуватиметься наступного року.

«21 грудня декілька автомобілів від міністерства оборони Японії прибули до Сил оборони України», – розповіли у посольстві.

Українським силам оборони передали автомобілі Mitsubishi Type 73 Kogata. Позашляховики Mitsubishi Type 73 2-го покоління розроблені на основі цивільної бази Mitsubishi Pajero 1996-го року. Наразі виробництво відбувається на двох заводах Mitsubishi у Гіфу та Аічі.

Машина з 1996-го по 2014 рік використовувала 2.8-літровий турбований рядний 4-х циліндровий двигун 4M40 потужністю 125-кінських сил, починаючи з 2014-го року почав встановлюватись 2.4-літровий турбований рядний 4-х циліндровий двигун 4N15 тієї ж потужності у 125 к/с.

Коробка передач – 4-ступенева, автоматична, привід – повний, максимальна швидкість – 125 км/год, вантажність – 440 кг.

На машину може бути встановлений кулемет Minimi, або ж 12,7-мм Browning. У складі сухопутних сил самооборони позашляховик використовується у ролі штабної машини для командирів та офіцерів.

Крім того, на іншій вантажівці можна побачити інженерний гусеничний самоскид виробництва компанії Morooka моделі PC-065B.

Ці машини використовуються інженерними підрозділами сухопутних сил самооборони для облаштування позицій, розчищування територій та транспортування різних вантажів. Додатково на ньому встановлений маніпулятор для підйому різних вантажів.

Максимальна швидкість машини – 20 км/год, вантажність – 3 тонни. Завдяки використанню композитних позашляхових гусениць, самоскид може долати важке бездоріжжя.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, завдяки невеликим габаритам та масі у 5 тонн, може транспортуватись 3-тонними вантажівками Type 73.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: