Четвер, 14 грудня 2023 12:07

Лондонський аеропорт передав прифронтовим районам Запоріжжя пожежні автомобілі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у Києві відбулася передача двох пожежних автоцистерн підрозділам Запорізької області, які несуть службу у прифронтових населених пунктах – Гуляйполі та Оріховому.

Машини придбали у лондонського аеропорту Гатвік за символічну ціну – один фунт-стерлінгів. Проект реалізовано благодійним фондом «Українські вогнеборці» (Ukrainian Firefighters Foundation) у партнерстві з Mazda Ukraine (ДП «Авто Інтернешнл»), яке профінансувало ремонт та доставку машин в Україну.

Як зазначив керівник фонду Андрій Твердовський, аеропорт Гатвік зазвичай розпродає підготовлені до заміни пожежні автомобілі через аукціон. У цьому випадку було зроблено виняток для підтримки українських рятувальників у прифронтових районах.

Зазначимо, що обидві автоцистерни виготовлені на шасі Scania 94D із дворядною 6-місною кабіною Сrew Cab. Одна машина – 2001 року випуску, оснащена 300-сильним двигуном, а друга, трохи молодша, 2005-го – мотором в 260 к. с.

В обох випадках встановлено автоматичну коробку передач. Кузовні надбудови – від місцевого виробника Angloco Limited. Кожна з автоцистерн має запас води на 1800 л та оснащена пожежним насосом Rosenbaurer продуктивністю 3000 л/хв.

Перед відправкою в Україну автомобілі пройшли «процедуру омолодження» у британській компанії North Fire, яка займається виготовленням спеціалізованих автомобілів. А її керівник – Оліверс Норс – особисто прибув до Києва для вручення двох пожежних машин нашим рятувальникам.

Зауважимо, що цього року він уже двічі приїжджав до України для передачі броньованих позашляховиків Land Rover Defender. Ці машини, допрацьовані командою North Fire, сьогодні допомагають саперам Херсона, а також рятувальникам Торецька, що у Бахмутському районі Донецької області.

Благодійний фонд «Українські вогнеборці» (Ukrainian Firefighters Foundation) з початку повномасштабної війни росії проти України вже поставив у прифронтові райони два пожежні автомобілі (без урахування сьогоднішніх двох), чотири оперативно-штабні, а також три броньовані оперативно-рятувальні машини.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також до Херсона були передані підводні дрони та необхідне обладнання для підводного розмінування. Крім того, щомісяця фонд спрямовує 20 тонн гуманітарної допомоги – їжу, напої, медикаменти, засоби гігієни.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: