Четвер, 23 листопада 2023 11:39

IVECO презентувала нову лінійку вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, днями у Барселоні відбулася безпрецедентна презентація нових вантажівок компанії IVECO.

Захід пройшов під гаслом BE THE CHANGE. Вперше за всю 48-річну історію бренду модернізації зазнала одразу вся лінійка - від легких розвізних фургонів до магістральних тягачів.

Інвестиції в оновлення машин та послуг становили 1 млрд євро. Компанія також презентувала новий логотип IVECO. Його чорний колір підкреслює динамізм та інновації, а блакитна вставка всередині - екологічно чисте майбутнє.

Сенсацією став показ нового багатопаливного двигуна XCursor 13, яким комплектуватиметься магістральний тягач S-Way 2024 року, а також моделі X-Way і T-Way.

Цей двигун дозволяє покращити паливну економічність на 11%, а під час роботи на біометані скоротити викиди СО2 на 95%.

Для дальніх перевезень оптимальною буде версія 500 к.с. та 2600 Нм, а в газовому варіанті - з тією ж потужністю та 2200 Нм. Агрегат став на 10% легше, ніж попередник, і важить навіть менше, ніж Сursor 11.

Тиск упорскування системи Common Rail збільшено до 2500 бар, з'явився інноваційний турбокомпресор із роздільним потоком, також застосовано передове програмне забезпечення FPT Industrial.

З новим двигуном пропонується нова 12-ступенева автоматична коробка передач - ZF TraXon Gen 2, тобто другого покоління. Її функція ShiftAssist робить керування більш комфортним.

Водій оцінить новий інтер'єр. Тут з'явився цифровий щиток приладів, дисплей мультимедіа на 7 або 10 дюймів, електричне стояночне гальмо, нові, більш зручні крісла. Замість зовнішніх дзеркал можна встановити систему камер MirrorCams.

На презентації в Барселоні також показали повністю електричний магістральний тягач IVECO S-eWay, який у складі завантаженого автопоїзда має запас ходу до 500 км. Від станції 350 кВт його батареї можна зарядити до 80% ємності всього за 90 хвилин.

Також на увагу заслуговує і оновлений електричний фургон IVECO eDaily, запас ходу якого збільшили до 400 км, причому в реальних міських умовах. За 20 хвилин швидкого заряджання батарей вистачає на пробіг до 100 км.

Відтепер вся лінійка вантажівок IVECO 2024 року може підключатися. Це дозволяє працювати автопаркам із новітньою системою телематики, заснованої на штучному інтелекті.

Користувачам доступні різні функції: прогнозування, оптимізації маршруту, оцінки стилю керування і т.д. Все це дозволяє підвищити ефективність вантажоперевезень на 4%.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на сьогоднішній день кількість підключених автомобілів IVECO досягла 100 тис., а до 2030 року цей показник планується довести до півмільйона одиниць.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: