Вівторок, 21 листопада 2023 10:10

Японія передала ДСНС 40 авто та 50 міношукачів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, піротехнічні підрозділи ДСНС отримали від Японії техніку та обладнання для розмінування.

У міністерстві внутрішніх справ України розповіли, що допомогу передало японське агентство міжнародного співробітництва JICA та компанія «Shabondama Soap Co., Ltd.2».

В цілому рятувальникам передали 40 спецавтомобілів, 50 ручних міношукачів, а також контейнери та рідина для гасіння вогню.

Обладнання має допомогти пришвидшити процес розмінування та зробить його безпечнішим для піротехніків.

Міністр внутрішніх справ України подякував Уряду Япoнії та Надзвичайному і Повноважному Послу Япoнії в Україні – Мацуді Кунінорі за надану допомогу рятувальникам.

«Наш вірний партнер – Японія, продовжує допомагати нашій державі, зокрема і в підтримці питань гуманітарного розмінування територій України», – зазначив очільник МВС України Ігор Клименко.

Своєю чергою, перший заступник Міністра закордонних справ Японії Кійото Цудзі наголосив, що вони будуть й надалі активно співпрацювати з Україною у сфері розмінування.

«Україну та Японію поєднують спільні цінності, тож наша країна й надалі буде підтримувати Україну та тих, хто бореться за її майбутнє, докладаючи усіх зусиль», – зазначив перший заступник Міністра закордонних справ Японії Кійото Цудзі.

Японське агентство міжнародного співробітництва 9 вересня цьогоріч вже передавало українським саперам ДСНС 24 вантажні автомобілі з крановою установкою ISUZU.

У липні українським рятувальникам передали 14 спеціалізованих автомобілів класу Toyota Hilux Double Cabin.

Своєю чергою міноборони Японії передало Україні 100 автомобілів і 30 000 готових харчових пайків для потреб Збройних Сил.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також Японія посилить Україну радіолокаційними станціями, які мають допомогти у боротьбі з російськими безпілотниками.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: