Вівторок, 24 жовтня 2023 11:32

Електровантажівка Volvo проїхала 500 тис. км дорогами загального користування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, впродовж двох років відбувалося тестування електричної вантажівки Volvo, в ході якого вона проїжджала майже 1 тис. км на день.

Volvo розпочала випробування електричної вантажівки у вересні 2021 року, коли шведська компанія Börje Jönsson Group взяла її в комерційну експлуатацію. Тестова вантажівка курсувала сім днів на тиждень між містами Гельсінгборг і Гетеборг на півдні Швеції, відстань між якими становить близько 240 км.

 Вантажівка проїжджала близько 1 тис. км на день протягом шести днів, чотири рази за цей час зупиняючись для заряджання акумуляторів. На сьомий день вантажівка їздила половину дня, а решту часу заряджала акумулятори.

З того часу, як Volvo Trucks розпочала серійне виробництво повністю електричних вантажівок у 2019 році, компанія прийняла замовлення на приблизно 6 тис. подібних машин у 42 країнах світу.

Сьогодні Volvo пропонує широкий асортимент електромобілів, що включає серійне виробництво шість електричних моделей, що відповідають широкому спектру потреб у перевезеннях всередині міст і між ними.

У всьому світі Volvo Trucks поставила за мету: до 2030 року половина вантажівок, що продаються компанією, будуть електричними.

 Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, електрична вантажівка є частиною Регіональної електрифікованої логістики (REEL), співпраці, метою якої є прокласти шлях до переходу на електричний вантажний транспорт у Швеції за підтримки тратегічних досліджень та інновацій у галузі транспортних засобів (FFI).




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: