Четвер, 25 травня 2023 12:20

Volvo Trucks представляє нові системи безпеки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Volvo Trucks представляє низку нових систем безпеки для своїх вантажівок.

Нові функції були розроблені для підвищення безпеки пішоходів і велосипедистів і, водночас, для полегшення роботи водія.

Серед функцій, які були розроблені для підвищення безпеки пішоходів і велосипедистів і, водночас, для полегшення роботи водія, є нова Front Short Range Assist. Система призначена для виявлення велосипедиста чи пішохода в зоні ризику попереду вантажівки, використовуючи передній радар і камеру, що попереджає водія, якщо існує ризик неминучого зіткнення.

Ще однією особливістю є нова система попередження про відкриття дверей. Ця система призначена для попередження, якщо пішохід, велосипедист або автомобіль наближається до вантажівки ззаду, з того самого боку вантажівки, де відчиняються двері.

Деякі з нових функцій були розроблені, щоб уже зараз відповідати або навіть перевершувати оновлене законодавство ЄС щодо безпеки, Загальний регламент безпеки (General Safety Regulation або GSR), який набуде чинності в липні 2024 року.

GSR, який робить кілька розширених систем підтримки водія обов’язковими, спрямований на підвищення безпеки дорожнього руху та покращення захисту водіїв, пішоходів і велосипедистів. Запровадивши це законодавство, ЄС очікує врятувати понад 25 000 життів і уникнути 140 000 травмувань до 2038 року.

Нові функції безпеки від Volvo Trucks:

Система моніторингу фронтальної «сліпої» зони Front Short Range Assist (входить до GSR)

Передній радар і камера використовуються для виявлення, чи хтось є попереду вантажівки. За допомогою візуального та звукового сигналу система попереджає водія, якщо існує неминучий ризик зіткнення.

Система інтелектуального регулювання швидкості Intelligent Speed Assist (входить до GSR)

Ця функція інформує водія про обмеження швидкості, виявляючи дорожні знаки швидкісного режиму та відображаючи обмеження на панелі приладів.

Система відображає обмеження швидкості для фактичної конфігурації транспортного засобу, а також попереджає як візуальними, так і звуковими сигналами, якщо швидкісний режим перевищено.

Система контролю тиску в шинах Tire Pressure Monitoring System (входить до GSR)

Ця система контролює тиск у шинах вантажівки та причепа. Новий регламент GSR передбачає, що якщо тиск падає на 20% нижче контрольного рівня тиску, водій повинен бути проінформований через дисплей водія.

Система Volvo перевершує законодавчі вимоги, дозволяючи водієві отримувати попередження навіть раніше обумовленого падіння тиску на 20%. Система здатна контролювати широкий діапазон показників зниженого та надлишкового тиску.

Крім того, краща енергоефективність досягається завдяки завжди оптимальному тиску в шинах.

Попередження про відкриття дверей Door Opening Warning

Ця система, що доступна з обох боків вантажівки, попереджає, якщо рухомий об’єкт, наприклад пішохід, велосипедист або автомобіль, наближається ззаду в контрольованій зоні з того самого боку вантажівки, де відчиняються двері.

Система активна, коли вантажівка стоїть на місці, а також протягом двох хвилин після вимкнення двигуна.

Автоутримування Auto Hold

Функція «Автоутримування» допомагає утримувати вантажівку нерухомою до застосування педалі акселератора, таким чином допомагаючи водієві на схилах і підйомах.

Система інтелектуального регулювання швидкості Intelligent Speed Assist буде доступна на більшості ринків, тоді як інші системи будуть доступні по всьому світу на Volvo FH, FM і FMX з дизельними, газовими двигунами та електричними приводами, починаючи з вересня цього року.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, моделі Volvo FL і FE отримають системи безпеки в рамках вдосконалення GSR до кінця 2023 року.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: