Середа, 10 травня 2023 11:42

Volvo тестує водневі вантажівки на дорогах загального користування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, електричні вантажівки на водневих паливних елементах Volvo Trucks вперше пройшли випробування на дорогах загального користування.

Випробування проводилися за полярним колом на півночі Швеції – у дуже холодному кліматі.

В минулому році Volvo Trucks вперше продемонструвала свої електричні вантажівки на паливних елементах, які використовують водень для виробництва власної електрики на борту, що робить їх придатними для тривалих перевезень.

І тепер вперше відбулися випробування вантажівок на дорогах загального користування.

Електричні вантажівки на паливних елементах, що працюють на водні, будуть особливо зручними для поїздок на великі відстані і коли використання тільки акумуляторів неможливе: наприклад, у сільській місцевості, де немає зарядної інфраструктури.

Вантажівки Volvo на водневих паливних елементах будуть використовувати два паливні елементи потужністю 300 кВт електроенергії.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для перевізників, які вже хочуть мати транспорт із нульовим рівнем викидів вихлопних газів, Volvo Trucks в даний час пропонує шість різних акумуляторних електричних моделей, а також вантажівки, що працюють на відновлюваних видах палива, таких як біогаз.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: