Четвер, 22 вересня 2022 09:54

Україна може отримати від Австралії нові Bushmaster

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Україна звернулася до Австралії з проханням надати додаткові бронемашини Bushmaster.

Про це голова української дипломатії Дмитро Кулеба повідомив після зустрічі з австралійською колегою Пенні Вонг на полях 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Міністр закордонних справ України попросив розглянути питання постачання більшої кількості бронемашин.

«Зустрівся з міністеркою закордонних справ Пенні Вонг у Нью-Йорку, щоб подякувати їй за непохитну підтримку України Австралією. Ми обговорили подальшу військову допомогу Україні.

Я просив розглянути питання про постачання нам більшої кількості бронемашин Bushmaster, враховуючи важливу роль, яку вони відіграють у протидії російській агресії», — написав Кулеба.

Влітку з-за океану до України прибуло 14 гусеничних бронетранспортерів М113 та ще 20 броньованих автомобілів Bushmaster.

Бронемашина Bushmaster з колісною формулою 4×4 має капотне компонування з переднім розташуванням двигуна, за ним — кабіна екіпажу та відсік для десанту в єдиному об’ємі.

Зварний корпус виконаний зі сталевих бронелистів. Вони забезпечують захист від куль калібру 5,56 та 7,62 мм. Доступ всередину — через двері в кормовому бронелисті корпусу.

Дах бронемашини має п’ять люків. Перед переднім люком встановлено турель для розміщення кулеметів калібру 7,62 мм або великокаліберного — 12,7 мм. Також передбачена можливість встановлення замість турелі дистанційно керованих модулів із кулеметним озброєнням або 40-мм автоматичним гранатометом.

Одна з ключових вимог до бронетранспортера Bushmaster — забезпечення виживання екіпажу та десанту при підриві як на стандартних мінах, так і саморобних фугасах.

Тому бронезахист днища досягає найбільшої товщини в місцях розташування паливних баків і має V-подібну форму. За словами розробників, бронемашина здатна витримати вибух до 9,5 кг у тротиловому еквіваленті.

Екіпаж бронетранспортера Bushmaster становлять дві особи (водій та командир), машина може перевозити до восьми бійців з повним спорядженням та запасом продовольства.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, члени екіпажу і десантники розташовуються в кріслах, конструкція яких близька до конструкції крісел екіпажів вертольотів. Інтер’єр салону виконаний так, щоб особисте майно та зброя кожного десантника були безпосередньо поруч із його сидінням.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: