П'ятниця, 19 серпня 2022 10:50

ЗСУ використовують британський розвідувальний бронеавтомобіль Ferret Mk 1

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Збройні Сили України використовують дедалі більше різноманітної техніки іноземного виробництва.

Нещодавно у Twitter опублікували коротке відео з автотехнікою, яка призначена для українських військових.

На сторінці Ukraine Weapons Tracker повідомили, що найближчими днями на передову поїдуть чотирнадцять броньованих джипів Snatch Land Rover, три патрульні автомобілі Vector Pinzgauer 718 з колісною формулою 6×6 і один розвідувальний бронеавтомобіль Ferret Mk 1.

Машина Ferret створена у 1947-1950 роках на основі розвідувального бронеавтомобіля Daimler періоду Другої світової війни. Серійно вироблявся з 1952 по 1971 рік у кількох варіантах, включаючи носій ПТРК.

Ferret використовувався британською армієюу в ролі зв’язкової та розвідувально-дозорної машини, окрім того, близько половини випущених машин було поставлено різним країнам. Всього було випущено 4409 бронеавтомобілів.

Ferret Mk 1 є базовим варіантом зразка 1954 року. Бойова вага – 4,2 тонн. Екіпаж – 2 – 3 особи.Він може розвивати швидкість до 93 км/год.

Цей британський легкий розвідувальний бронеавтомобіль 50-х років, може бути озброєний 7,62-мм кулеметом, що відкрито встановлений на штирьовій поворотній підставці.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, башта та броньовий дах над бойовим відділенням відсутні, товщина броні – 10 мм.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: