Субота, 13 серпня 2022 11:17

ЗСУ почали використовувати бронемашини M1224 MaxxPro

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Збройних Силах України помітили американські бронемашини M1224 MaxxPro класу MRAP.

Колісні бронемашини класу MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) з посиленим протимінним захистом і підвищеної прохідності, призначені для перевезення військовослужбовців близько до лінії фронту.

У базовій моделі машини підвищеної степені захисту M1224 MaxxPro використовується капсула екіпажу з V-подібною формою нижньої частини корпусу. Цей MRAP відноситься до 1 і 2 категорії захисту стандарту STANAG 4569 в залежності від компоновки.

V-подібна нижня частина корпусу розсіює енергію вибуху міни або саморобного вибухового пристрою від автомобіля, щоб захистити його пасажирів.

Автомобіль також обладнаний спеціальними кріслами з амортизацією, які закріплені у місцях, що зазнають меншого впливу від вибухових навантажень.

За словами виробника, захищений транспортний засіб розроблено з урахуванням готовності для забезпечення швидкого ремонту та обслуговування.

Елементи броньованого корпусу з’єднаний болтами, а не звареними швами, як в інших MRAP. Це полегшує ремонт у польових умовах.

Стверджується, що MaxxPro здатний захистити екіпаж під час наземного вибуху міни до 7 кг у тротиловому еквіваленті. Загальна маса машини в залежності від модифікації 12,7–13,4 тонн.

У бронемашині розміщується три члени екіпажу (водій, командир та навідник) та до шести десантників. На даху розміщена відкрита башта для встановлення кулеметів калібром 7,62-мм або 12,7-мм.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з 2007 по 2011 роки армія США придбала близько 9000 автомобілів MaxxPro.

 

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: