Понеділок, 11 липня 2022 11:52

ЗСУ отримали британські бронетранспортери FV103 Spartan

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, кілька десятків гусеничних бронетранспортерів FV103 Spartan, подарованих Збройним Силам України Сполученим Королівством, прибули в Україну.

Фото бойових машин в Україні оприлюднив телеграм-канал @horevica.

Нагадаємо, що раніше Уряд Сполученого Королівства оголосив, що серед іншої військової техніки передасть Україні 35 бронетранспортерів FV103.

Своєю чергою 28 червня міністр оборони України Олексій Резніков повідомив , що українські воїни пройшли за кордоном підготовку щодо бойового застосування та експлуатації цих машин.

FV103 Spartan був розроблений в 1970-х роках як версія бронетранспортера зі складу сімейства бойових броньованих машин британської армії CVR(T), розроблених Alvis plc. Машина надійшла на озброєння британських військових у 1978 році.

Spartan оснащувався бензиновим двигуном jaguar 4,2 xk. Довжина БТР становить 5,16 метра, ширина — 2,48 метра. Транспортний засіб може перевозити сім осіб: два-три члени екіпажу та чотири-п'ять осіб десанту.

Він озброєний 7,62-мм кулеметом L37A1 і димовими гранатометами.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в британській армії FV103 використовувався невеликими спеціалізованими групами, такими як відділення керування мінометним вогнем, відділення стрільців-зенітників та розвідгрупами.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: