Середа, 08 червня 2022 12:56

Польща передає Україні командирські машини для самохідної артилерії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Збройні Сили України отримують від Польщі командирські машини для польських самохідних гаубиць KRAB.

Фотографію з українським бійцем та польською командирською машиною оприлюднили у соцмережах.

В травні стало відомо, що Республіка Польща передає Україні самохідні артилерійські установки KRAB.

Виходячи із опублікованої фотографії, Україна отримуватиме й машини, які були побудовані у відповідь на потребу в командирській машині для вогневого модуля самохідної гаубиці KRAB.

Для цілей командно-штабних машин у 2008 році Сухопутні війська Польщі вирішили використати перебудовані шасі знятих з виробництва самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» з сімейства транспортерів МТ-ЛБ, які раніше випускалися Huta Stalowa Wola (HSW) за радянською ліцензією.

Глибока реконструкція машин була розроблена Військовим виробничим центром HSW у співпраці з німецькою компанією FFG (Flensburger Fahrzugbau GmbH), яка створила сучасний силовий агрегат G4 (двигун із коробкою передач та комплектуючими), гідростатичну трансмісію та сидіння водія.

Таким чином, було створено транспортний засіб, названий виробником LCG (Lekkie Chassis Gąsienicowe/Легке Гусеничне Шасі), також називається WD (Wóz dowodzenia/Командирська машина).

В ній використовується ходова частина та елементи нижнього та лобового листа гаубиці 2С1, а верхній лобовий лист та надбудова були виготовлені на HSW із броньових листів товщиною 10 мм. Шасі має 7 пар опорних котків.

Перший прототип LPG був завершений у 2009 році та представлений на виставці MSPO у вересні. Після доопрацювання перші чотири командирські машини було передано польській армії 30 листопада 2012 року.

Для САУ KRAB розроблено машину у двох версіях: Командно-артилерійська машина; Командно-штабна машина.

Командно-артилерійські машини призначені для реалізації завдань у галузі підготовки та управління вогнем, збору та обробки даних про умови стрільби та розвідувальної інформації, необхідні для ураження об’єктів супротивника.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ці машини забезпечують самостійну роботу вогневих взводів у системі керування вогнем.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: