П'ятниця, 03 червня 2022 10:49

«Афганські» Ми-17 вже працюють проти окупантів в Україні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Збройні Сили України розпочали експлуатацію гелікоптерів Ми-17 російського виробництва, які передані Сполученими Штатами.

Кадри з новим гелікоптером України оприлюднила пресслужба Сухопутних військ ЗС України.

13 квітня США повідомляли про пакет допомоги Україні на 800 млн доларів, до якого входили 11 гелікоптерів.

У травні стало відомо, що одна з партій авіації від США вже прибула до України.

Сполучені Штати надають Україні авіатехніку, яка раніше належала або призначалася Повітряним силам Афганістану, яких більше не існує.

Близько двох десятків гелікоптерів типу Ми-8/17 колишніх Повітряних сил Афганістану знаходилися за межами цієї країни, і їхня доля залишалася невідомою.

У січні колишню авіацію Повітряних сил Афганістану у Сполучених Штатах звозили на одну військову базу.

За угодою зі США російські гелікоптери Ми-17В-5 поставлялися в Афганістан «Рособоронэкспортом». Основний контракт на постачання 21 гелікоптера був підписаний Рособоронэкспортом» та урядом США 26 травня 2011 року, і був виконаний до середини 2012 року.

Транспортування всіх Ми-17В-5, що збираються на «Казанском вертолетном заводе» холдингу «Вертолеты России», здійснювалося у Кабул транспортними літаками Ан-124 авіакомпанії «Волга-Днепр».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також у жовтні 2021 року стало відомо, що відремонтований українським підприємством АТ «Мотор Січ» один афганський багатоцільовий гелікоптер Ми-17 залишається на території заводу.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: