Четвер, 26 травня 2022 14:39

ЗСУ вже нищать ворога із саморухомих 155-мм гаубиць FH70

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Збройні Сили України отримали від союзників нові «натівські» гаубиці – тепер з Італії

Збройні Сили України отримали італійські гаубиці FH70 та вже використовують їх у боях з російськими окупаційними військами. Про це повідомляє оперативне командування «Захід».

Гаубиця FH70 – це 155-мм причіпна саморухома гаубиця британсько-німецької розробки, яка була прийнята на озброєння у 1970-х роках. Гаубиця має швидкострільність у 6 пострілів за хвилину з опцією стрільби чергою з 3 пострілів за 15-20 секунд завдяки напівавтоматичному механізму заряджання.

Дальність стрільби – до 24 км звичайними снарядами та до 30 км – активно-реактивними, причому ця гаубиця може стріляти усіма 155-мм артилерійськими снарядами, які є на озброєнні країн-членів НАТО.

В ОК «Захід» також відзначають іншу «фішку» цієї гаубиці – власний двигун Volkswagen об’ємом 1700 куб см. Він не тільки живить гідравліку гармати при переведенні її в бойовий стан або згортанні, але й допомагає їй рухатися без тягача.

За допомогою допоміжної силової установки гаубиця може долати відстані у 20 км зі швидкістю до 16 км/год та водні перешкоди глибиною до 0,75 м.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окремо варто зауважити швидкість, з якою ці гаубиці були поставлені Україні.

Так, про те, що Уряд Італії прийняв рішення передати Україні ці гаубиці стало відомо в 10-х числах травня (ймовірно, на той час вже проводилися навчання екіпажів), а вже зараз вони в руках ЗСУ нищать ворога на передовій.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: