Субота, 07 травня 2022 11:23

Експериментальну САУ «Богдана» застосували по окупантах

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українська колісна самохідна гаубиця «Богдана» калібру 155-мм знищує ворогів.

Відео роботи вітчизняної САУ опублікував у Фейсбуці український політик Сергій Пашинський.

«Богдана» є першою гаубицею у «натівському» калібрі 155 мм, яка була розроблена українськими фахівцями вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

За словами Сергія Пашинського, 25 лютого розробникам самохідної гаубиці «Богдана» надійшло розпорядження – знищити її, щоб новітня українська САУ не дісталась ворогу.

Але, як стверджує Пашинський, йому вдалося врятувати «Богдану», вивезти її в тил й передати Збройним Силам України.

Нині українська самохідна гаубиця застосовується для знищення військової техніки, позицій та особового складу російських окупаційних військ.

«Зараз наша далекобійна красуня смажить ворогів!», – написав Сергій Пашинський.

За заявами розробника перспективної САУ, «Краматорського заводу важкого верстатобудування», дальність пострілу звичайним снарядом з колісної 155-мм самохідної гаубиці становить до 40 км.

Щоправда, як стверджують представники компанії-розробника, під час попередніх вогневих випробувань у грудні та січні, на практиці доведена можливість стрільби на 42 км без використання активно-реактивного снаряда.

Після проведення всіх необхідних державних випробувань та прийняття «Богдани» на озброєння очікувалося розгортання її серійного виробництва.

На «Богдані» планується встановлення повноцінної цифрової системи керування вогнем та автомату заряджання.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, водночас колісна САУ виконана на шасі КрАЗ-63221, що, враховуючи процедуру банкрутства підприємства, ймовірно, зумовить перенесення бойової частини на інше високопрохідне шасі.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: