Субота, 23 квітня 2022 10:52

ЗСУ масово приземляють рашиські дрони-шкідники «Орлан-10»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Збройні Сили України влаштували справжню чистку українського неба від рашистської погані.

Окрім певного рекорду із кількістю літаків і вертольотів знищених за добу, коли за 21 квітня було знищено шість машин на суму понад 100 млн доларів, вчора також було знищено дев'ять безпілотників «Орлан-10» армії РФ.

Ці БПЛА знищували зі всіх можливих засобів, як вогнем з ПЗРК, так і діями підрозділів радіоелектронної боротьби. Результат роботи останніх навіть потрапив на відео, в якому бійці забирають свій трофей.

Судячи з усього, нашим військовим вдалось перехопити керування дроном та передати команду на відкриття парашуту. В результаті дрон завис на дротах високовольтної лінії передач та був зібраний для вивчення для вивчення інформації, яка в ньому зберігається.

Також необхідно зазначити перевагу таких ракет для ПЗРК, як Starstreak та Martlet, які мають принцип наведення за «лазерною стежкою» для знищення дронів.

Саме використання таких ракет може бути у рази результативнішим, бо такі системи, як Stinger або «Ігла» мають теплову головку самонаведення, яка може мати певні проблеми із захопленням дронів. І використання отриманих від Великої Британії ПЗРК вже відіграє свою позитивну роль.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, водночас може здатися, що використання ПЗРК проти дрона типу «Орлан-10» може бути недоцільним. Але цей БПЛА, попри свої невеликі розміри, є справжнім «шкідником» і використовується противником для розвідки та коригування вогню артилерії.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: