Середа, 20 квітня 2022 09:22

Яку бронетехніку Нідерланди передадуть Україні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, навіть якщо йдеться про зняту зі зберігання техніку, такі постачання однак допоможуть посилити потенціал ЗСУ

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна готова надати Україні важке озброєння та бронетехніку. Щоб підкреслити готовність провести такі поставки оперативно, очільник голландського уряду промовив – «ми ж не Німеччина».

Номенклатура майбутніх постачань від Голландії для ЗСУ в цілому тримається в таємниці. Із своїх джерел Defense Express стало відомо, що нідерландський уряд розглядає варіант поставити Україні, зокрема, певну кількість бронемашин YPR-765, із яких буде демонтоване озброєння, і вони використовуватимуться для транспортування нашого особового складу.

Голландська YPR-765 – це бойова машина піхоти на базі уславленого американського гусеничного бронетранспортера М113. Основним озброєнням YPR-765 була автоматична гармата KBA-B02 калібру 25 мм.

Армія Нідерландів зняла YPR-765 із озброєння в 2012 році, коли приймала на озброєння знамениту БМП CV90. За деякими даними, на складах у голландців може бути близько 500 одиниць YPR-765.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, навіть якщо в даному разі мова про постачання для Збройних Сил України техніки, що знята зі зберігання, будь-які поставки «броні» допоможуть підвищити потенціал нашої армії для захисту від орків.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: