Неділя, 06 лютого 2022 12:05

Яку новітню техніку отримали ЗСУ в 2021 році

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, минулого року на озброєння українського війська прийнято 11 зразків ОВТ (озброєння та військової техніки)

Торік оборонний потенціал Збройних Сил України зміцнився 11 зразками ОВТ. Їхнє науково-технічне супроводження здійснювали фахівці Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних Сил України.

Зокрема, на озброєння (постачання) українського війська прийняли модернізовану реактивну систему залпового вогню БМ-21У «Град», безпілотний авіаційний комплекс «Лелека-100», трикоординатну радіолокаційну станцію виявлення 80К6КС1, металеві лопаті несучого гвинта для вертольотів типу Мі-24.

Також - уніфіковані електронно-обліковані системи зареєстрованих транспортних засобів ЗС України спеціального призначення, уніфіковану димову шашку УДШ-У, ручні димові гранати ДГ01-ІЧ та ДГ01-Б, мобільний лазне-пральний модуль МЛПМ, гідрографічний катер «Дмитро Чубарь» та рейдовий роз’їзний катер «Аіст».

Модернізовану реактивну систему залпового вогню БМ-21У «Град» («Верба») прийняли на озброєння українського війська у серпні 2021 року.

Цифрові системи цієї РСЗВ дозволяють екіпажу керувати вогнем, вести прицілювання та навіть перезаряджання в автоматичному режимі. Боєкомплект налічує 40 122-мм реактивних снарядів, що здатні вражати цілі на відстані до 40 км. При цьому на перезарядку повного пакета достатньо лише 5 хвилин.

Використання цифрових систем управління вогнем дозволило значно зменшити час для відкриття вогню, а завдяки новій системі стабілізації платформи вдалось суттєво підвищити точність. Окрім того, на «Вербу» встановлені сучасні системи цифрового зв’язку для захищеної передачі інформації.

У поєднанні з високопрохідним шасі КрАЗ це забезпечує високу бойову ефективність та мобільність системи.

Малий оперативно-тактичний розвідувальний БпАК «Лелека-100» (розроблений компанією DeViRo) прийняли на озброєння вітчизняного війська в травні 2021 року. Комплекс створений для розв’язання завдань з аеророзвідки та визначення точних географічних координат об’єктів у режимі реального часу.

«Лелека-100» розроблений для роботи в умовах складної радіоелектронної обстановки, у режимі навмисної постановки радіоперешкод або блокування систем супутникової навігації. БпАК стійкий до погодних умов та придатний для використання в будь-який час доби.

Радіолокаційна станція 80К6КС1 є модифікацією лінійки радарів 79К6 та 80К6, що добре зарекомендували себе на службі в Повітряних Силах. Вона сумісна з наявними зенітно-ракетними комплексами як українського війська, так і закордонного виробництва.

Основне призначення — виявлення в зоні огляду, супроводу і виміру трьох координат повітряних об’єктів та їхньої швидкості у складі зенітно-ракетного комплексу.

Для підвищеної мобільності радіолокаційної станції вся апаратура розміщується на одному транспортному засобі вітчизняного виробництва. Це дозволяє розгортати та згортати станцію за лічені хвилини.

Мобільний лазне-пральний модуль МЛПМ прийнятий на постачання в жовтні 2021 року. Він може розміщуватися на базі автомобіля КрАЗ 63221 або МАЗ 6317. Наявні дві пральні машини (на 11 кг білизни) та одна сушильна машина дають змогу випрати та висушити майже 25 кілограмів білизни за годину.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, модуль оснащений системою автономного електропостачання (дизель-генератор потужністю 13 кВт), системою опалення та вентиляції, насосною станцією з продуктивністю 50 л/хв, дизельним водопідігрівачем потужністю 30 кВт та твердопаливним водонагрівачем.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: