Неділя, 28 листопада 2021 11:49

Американським військовим пропонують електричні літаючі тарілки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, американський стартап Zeva Aero збудував прототип одномісного літального апарату, що виглядає як літаюча тарілка​.

Вже розпочато випробування і в розробників є сподівання, що їхній проєкт, серед іншого, зацікавить і військових.

Одномісне аеротаксі Zero від стартапу Zeva Aero - це тейлсітер. Тобто він може вертикально злітати, потім переходити у горизонтальний політ і сідати на хвіст. Тейлсітери невибагливі до злітних майданчиків та відрізняються гарними льотними характеристиками.

Тейлсітер Zero виглядає як диск діаметром 2,4 метри і масою 317 кілограм. Виконана «літаюча тарілка» із вуглецевого волокна. У неї по два електричні гвинти спереду і ззаду, розміщені співвісно.

Перший прототип Zero отримав батареї потужністю близько 20 кіловат-годин, а у серійного зразка їх ємність буде трохи більше - 25 кіловат-годин. При серійному виготовленні команда прогнозує ціну близько $250 тис за одиницю.

За концепцією розробників, у стартовому положенні «тарілка» стоїть на хвості, і залізти в неї можна через люк ззаду. Потім апарат злітає вертикально і через 20 секунд переходить у горизональний літаковий режим.

Zero зможе пролітати до 80 кілометрів та розвивати швидкість до 257 кілометрів на годину. Американський стартап вже провів льотні випробування цієї моделі аеротаксі, зменшеної у вісім разів.

Повномасштабний прототип Zero вже готовий і проходить польотами зі страховими тросами. Через три-чотири тижні розробники почнуть тестувати аеротаксі у режимі дистанційного контролю, а впродовж трьох-шесті місяців перейдуть до пілотованих польотів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вони сподіваються, що тейлсітер знайде застосування не тільки як аеротаксі, а ним зацікавляться військові та служби екстреного реагування.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: