П'ятниця, 05 листопада 2021 10:39

У Житомирі розпочали серійне виробництво корпусів БТР-4Е

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, держпідприємство «Житомирський бронетанковий завод» розпочало серійне виробництво корпусів для бронетранспортерів БТР-4Е, які раніше виготовляла приватна компанія.

Цьому передували відповідні кваліфікаційні випробування за участі представників Міністерства оборони України та Укроборонпрому.

Нагадаємо, що на сьогодні фактично єдиним виробником корпусів БТР-4 було ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод» (ЛКМЗ). Ще у 2019 році Укроборонпром повідомляв про плани організації виробництва корпусів на державних підприємствах – ДП «Завод ім. Малишева» (ЗіМ) та ХКБМ.

Повідомлялось, що ЗіМ успішно завершив повний цикл випробувань першого зразка БТР-4 та був кваліфікований, як виробник цих машин. Також повідомлялось запуск серійного виробництва корпусів БТР-4 на ХКБМ. Проте схоже, що далі заяв справа не пішла, а корпуси продовжили купувати у ЛКМЗ.

Сьогодні ж Укроборонпром повідомив, що за результатами випробувань житомирський завод підтвердив спроможність якісно та в задані терміни виробляти цей вид продукції.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зазначається, що наразі на ЖБТЗ тривають роботи з розширення виробничої бази для того, щоб до кінця року передати ХКБМ партію корпусів для подальшої комплектації необхідними системами, вузлами та агрегатами.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: