Вівторок, 26 жовтня 2021 11:40

Бронемашини «Козак» можуть отримати турецькі бойові модулі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, тактичні бронеавтомобілі «Козак» від НВО «Практика» можуть оснастити бойовими модулями виробництва турецької компанії Aselsan

На даний час є перші бронеавтомобілі «Козак-2М1» зі встановленими дистанційно керованими бойовими модулями SARP NSV виробництва турецької оборонної компанії Aselsan.

Виробник НВО «Практика» вважає, що це абсолютно нове рішення для української військової техніки може значно підвищити якість виконання бойових завдань.

Повідомляється, що турецька компанія Aselsan пропонує два види бойових модулів власного виробництва. Компанія готова постачати для озброєння тактичних бронеавтомобілів «Козак-2М1» модулі Sarp Dual та Sarp Zafer.

Sarp Dual може одразу оснащуватися двома кулеметами різного калібру, 7,62 та 12,7-мм відповідно. Замість крупнокаліберного кулемета, на модуль можна встановити 40-міліметровий автоматичний гранатомет.

Модуль Sarp Zafer можна перезаряджати, перебуваючи всередині бойової машини під захистом броні не виходячи на зовні.

Нагадаємо, що «Козак-2М1» – тактичний бронеавтомобіль для невеликих бойових груп повною масою у 12 тонн. Короткі технічні характеристики машини:

колісна формула: 4х4.

бронекорпус: з рівнем балістичного захисту ПЗСА-5.

екіпаж: до 9 осіб.

двигун: 5,9-літровий турбодизель IVECO, потужністю 280 к.с. і максимальним обертовим моментом 950 Нм.

коробка передач: механічна, 6-ступінчаста, марки ZF

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, розробка нової версії розпочалась на основі спільного рішення Міністерства оборони України «На відкриття дослідно-конструкторської роботи на розробку спеціалізованого броньованого автомобіля для потреб Збройних Сил України, шифр «Козак-2М».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: